Камерон: Краљица задовољно "преде"

Британски премијер Дејвид Камерон, не знајући да су микрофони и камере укључени, ћаскао је с бившим градоначелником Њујорка Мајклом Блумбергом о својој нервози због референдума о независности Шкотске и о томе како је краљица Елизабета ИИ почела да "преде" од задовољства када јој је саопштио резултате гласања.

Свијет 23.09.2014 | 21:50
Камерон: Краљица задовољно "преде"

Снимак разговора Камерона и Блумберга, објавио је данас "Скај њуз".

На снимку се чује како Камерон описује да је краљица "прела од задовољства", пошто јој је телефоном јавио да је "све у реду и све ОК", после референдума на којем су Шкоти одбацили независност.

"Није смело да дође до те тачке. На крају и није. Рекао сам да ћу пронаћи те компаније које раде истраживања и да ћу их тужити због чира на желуцу, јер су ме тако нервирале", рекао је Камерон Блумбергу.

Портпарол Бакингемске палате рекао је да никада не коментарише разговоре између премијера и краљице.

Краљици је забрањено да се поставља на одређену страну у политичким дебатама и ретко у јавности износи лично мишљење, подсетио је АП.

Зато је и изненадила јавност, када је уочи референдума, изјавила да "Шкоти треба добро да размисле о својој будућности" пре него што гласају.

После референдума, Елизабета ИИ је позвала грађане Уједињеног Краљевства на јединство, да буду заједно у духу узајамног поштовања и подршке.

Коментари / 0

Оставите коментар