ДК: Шпанце сад предводи дама!

Гала Леон Гарсија изабрана је за селектора Дејвис куп селекције Шпаније.

Тенис 22.09.2014 | 22:45
ДК: Шпанце сад предводи дама!

Бивша тенисерка Гала Леон Гарсија наследница је Карлоса Моја на месту селектора мушке тениске репрезентације Шпаније.
Карлос Моја поднео је оставку после пораза Шпаније од Бразила (1:3), након чега су петоструки шампиони Дејвис купа испали из Светске групе.

Моја је рекао да није био свестан да ће бити тако тешко наговорити најбоље играче да играју за свој тим, а затим саопштио да се повлачи јер нема намеру да изостаје из живота своје деце.

Челници Тениске федерације Шпаније начинили су преседан после елиминације Шпаније из Светске групе, први пут од 1996. године, и запослили Галу Леон Гарсију као прву жену у историји која ће предводити Дејвис куп тим.

"После састанка у Мадриду, као и у светлу изјава које је дао Моја, одлучили смо да Гарсија преузме место селектора", наводи се у саопштењу Тениске федерације Шпаније.

Гала Леон Гарсија (40) играла је 14 година професионално тенис. Највећи успех остварила је 1996. и 1999. године, када је стигла до четвртог кола на Ролан Гаросу, а у каријери је освојила само једну WТА титулу, 1995. године на турниру у родном Мадриду.

Избор за прву жену селектора Дејвис куп тима Шпаније, који постоји 114 година, највећи је професионални успех Гале Леон Гарсије, којој је најбољи ренкинг у каријери 27. место на WТА листи, у септембру 2000. године.

Коментари / 0

Оставите коментар