Путин дужницима: Сами сте криви

Дужници руских банака морају да буду свесни да сами сносе одговорност за ситуацију у којо се налазе, поручио је председник Русије Владимир Путин.

Свијет 22.09.2014 | 18:55
Путин дужницима: Сами сте криви

Корпоративни дужници који сада активно посежу за ресурсима руских банака због ограниченог приступа страним тржиштима капитала, морају да буду свесни својих ризика и треба дисциплиновано да извршавају обавезе, указао је Путин.

Он је, у сусрету са дирекоторм ВТБ Андрејем Костином, нагласио да дужници руских банака морају да буду свесни да сами сносе одговорност за све ризике који могу настати као резултат њихове привредне активности, а не као резултат геополитике.

"Знамо за питања и проблеме који могу настати ако неко од учесника економске активности не поштује финансијску дисциплину и не прати ниво својих кредитних обавеза", рекао је Путин.

"То је потпуно правилан став јер се ми заиста суочавамо са чињеницом да не уважавају сви наши клијенти у пуној мери тржишне услове, укључујући и медјународне", одговорио је Костин. Он је додао да постоји низ клијената који су се превише оптеретили кредитима а онда покушавају да се обрате за помоћ држави или да добију неке посебне услове од банкарског сектора.

Ипак веома је важно да постоје банкарска дисциплина и дисциплина плаћања и уопште дисциплина и да свако одговара за себе. То је, према Костину, прави приступ ког ће се ВТБ придржавати. Путин се сагласио да је то кључна ствар и да је се морају придржавати сви учесници економских активности.

Коментари / 0

Оставите коментар