Уморна Ана се предала у Вухану!

Српска тенисерка Ана Ивановић предала је Анастасији Пављученковој меч првог кола турнира у Вухану при вођству Рускиње 7:5, 6:5.

Тенис 22.09.2014 | 20:45
Уморна Ана се предала у Вухану!

Још се не зна тачан узрок Анине предаје, а спекулише се да је у питању леви бутни мишић.

Нешто мање од 30 сати након што је освојила турнир у Токију, Ана је морала поново на терен, али очигледно да није била спремна за највеће напоре. У другом колу Рускиња ће играти са Кејси Делаквом из Аустралије.

Јелена Јанковић се пласирала у другу рунду тријумфом над Кристином Мекхејл.

Ана је одлично почела меч и повела је са 3:0, при резултату 3:1 водила је 40:15, али је Рускиња успела да преокрене и да направи брејк. При вођству 4:3 Ивановићева је пропустила једну брејк лопту, а потом је Пављученкова направила брејк у 11. гему, иако је српска тенисерка опет водила 40:15.

И наредни гем био је неизвестан, Ана је спасла четири сет лопте, затим је пропустила једну брејк прилику пре него што је Рускиња окончала сет – 7:5.

После размене брејкова на старту другог сета, Ана је у трећем гему спасла четири гем лопте и повела са 2:1. Нови брејк Пављученкова је направила брејк у седмом гему, повела је и са 5:3, али се Ивановићева вратила и изједначила на 5:5.

У 11. гему Ана је спасла три везане брејк лопте, није могла и четврту, а после тог гема затражила је медицински тајм аут, да би после пет минута решила да преда меч.

Коментари / 0

Оставите коментар