Ко су најбољи играчи без клуба?

Бо Мекејлеб, Микаел Желабал, Попс Менса Бонсу, Милан Мачван и Мајкл Брамос, то су петорица кошаркаша са најзвучнијим именима који немају клуб, пише Еурохоопс.

Кошарка 22.09.2014 | 20:15
Ко су најбољи играчи без клуба?

Мекејлеб се афирмисао у Партизану у сезони 2009/2010, а после тога је по две сезоне провео у Монтепаски Сијени и Фенербахче Улкеру.

Прошле сезоне у Евролиги 29-годишњи Бо Мекејлеб просечно је бележио 11,9 поена, 3,2 скока и 2,5 асистенције, али тренер Жељко Обрадовић одлучио је да без Мекејлеба крене у нову сезону.

Американац је сада у потрази за новим клубом, а сајт Еурохоопс наводи да ће највероватније морати да прихвати знатно нижа примања у случају да жели да остане у Европи. Такође, спомиње се Кина, као и негарантовани уговор у НБА лиги.

Српски крилни центар Милан Мачван напустио је Галатасарај прошлог месеца, а претходне сезоне у Евролиги је имао 6,8 поена, 4,5 скока и асистенцију.

Како пише Еурохоопс, почетком лета говорило се да би Мачван могао да пређе у Кливленд Кавалирсе, али од тога неће бити ништа, па ће српски кошаркаш чекати понуду из Европе.

Микаел Желабал већ пуну деценију играч је који је пожељан у ротацији солидних европских клубова, а током каријере носио је дрес Реала, Шолеа, Асвела, Шарлрое, Цедевите, Валенсије и Химкија. Два пута се опробао и у НБА лиги, где у Сијетлу и Минесоти имао епизодну улогу.

Прошле сезоне играо је за Химки, а на недавно завршеном Светском купу просечно је уписивао 6,1 поен и 2,3 скока. На Еурохоопс-у пишу да још нема праве понуде за њега.

Почетком лета Попс Менса Бонсу (206 цм) био је на корак до Олимпијакоса, али није прошао медицинске прегледе. То је био позив за остале тимове да буду знатно опрезнији, па 31-годишњи Британац још није нашао клуб.

Прошле сезоне је за Галатасарај у Евролиги просечно бележио 8,4 поена и 6,5 скокова, а током каријере променио је много клубова – Бенетон, Гранаду, Хувентуд, ЦСКА, Бешикташ...

Бек Мајкл Брамос прошле сезоне наступао је за ПАО и у Евролиги је имао 6,4 поена и 3,1 асистенцију. На не баш добру сезону надовезала се и повреда због које је пропустио Светски куп, па је 27-годишњи шутер и даље без клуба. Играо је Летњу лигу НБА у Лас Вегасу, постојали су разговори са Лаборал Кучом, али Брамосу је још три месеца потребно за потпуни опоравак.

Од српских кошаркаша без клуба су и даље Марко Кешељ, Рашко Катић, Иван Раденовић...

Коментари / 0

Оставите коментар