На Ли се опростила у сузама

Најбоља тенисерка у историји Кине Ли На одржала је конференцију за медије на којој је открила разлоге повлачења.

Тенис 22.09.2014 | 16:36
На Ли се опростила у сузама

Ли На је пре неколико дана објавила да одлази у пензију због повреда, а у недељу је, у првом обраћању медијима, то и потврдила.

„Хвала вам што сте дошли и драго ми је што имам прилику да вас видим и кажем збогом...“, рекла је Кинескиња на старту и није успела да сакрије сузе.

Једна од најсимпатичнијих играчица на туру имала је велике успехе у каријери освојивши Ролан Гарос и Аустралијан опен, а постала је прва жена из најмногољудније земље света која је тријумфовала на неком Грен слему.

„Веома сам задовољна својом тениском каријером и поносна сам на себе. Мислим да је ово најбољи тренутак за повлачење јер се ни због чега не кајем. Када сам доносила одлуку, питала сам се да ли ћу се кајати. Моје срце ми је рекло да нећу јер сам пружила свој максимум“, истакла је Ли.

Ипак, бројне повреде у последњих годину дана изазване великим напорима приморале су је да се пензионише у 33. години.

„Након операције у јулу, покушавала сам да се опоравим надајући се да ћу моћи да играм на турнирима у Кини, посебно Вухан Опен, првом великом тениском турниру у мом родном граду. Ово је моја четврта озбиљна операција и у мојим годинама и физичком стању, прилично тешка. Ово је тешка одлука, тежа од свих Грен слем мечава. Међутим, мислим да је време да кажем збогом јер ми тело не дозвољава да се такмичим на високом нивоу“, објаснила је кинеска тенисерка.

Ли се укупно 15 година бавила професионално тенисом и за то време освојила је девет титула и дошла до друге позиције на WТА листи.

Осим тога, остаће упамћена као тенисерка која је инспирисала многе Кинезе да почну да се баве овим спортом.

„Одувек сам изблиза посматрала развитак кинеског тениса. Младе девојке сада имају прилику да се сусретну са најбољим играчима света и шансу за светлију будућност. Што се тиче наследника, нема поређења јер свако има своје карактеристике. Верујем да ће напорно радити да остваре своје снове. Пазите, они ће доћи и можда бити и бољи од мене“, закључила је Ли која жели да у будућности отвори школу тениса.

Коментари / 0

Оставите коментар