Жалбе инвалида и породица погинулих

Хоће ли коначно, двадесет година након завршетка рата све породице погинулих и ратни војни инвалиди који на то имају право у Републици Српској добити кров над главом.

Република Српска 22.09.2014 | 15:32
Жалбе инвалида и породица погинулих

Влада је најавила да хоће и то до краја ове године али прича као и обично има и другу страну медаље. Много је жалби на поступак стамбеног збрињавања. 

Влада Српске најавила је да ће изградњом станова у насељу Ада у Бањалуци бити завршен пројекат стамбеног збрињавања породица погинулих и ратних војних инвалида у највећем граду.

Сви, међутим, не мисле тако. Много је жалби на рад комисија и при министарству и при граду.

Милорад Глигић ратни војни инвалид из Бањалуке тврди да су га у Влади односно министарству преварили јер му нису у обзир узели комплетну кућну листу. Рачунали су, каже, да је кућа његовог брата уједно и његова.

Жалбе су биле узалудне, услиједила је тужба. Милорад тврди и да је читав поступак рангирања нетранспарентан и да се станови додјељују мимо реда.

„Ја сам трећа приоритетна група, а истраживањем сам, јер не дозвољавају увид, утврдио да су станове прије мене добили и они из четврте приоритетне групе", каже Милорад Глигић.

У министарству рада и борачко инвалидске заштите нису могли да нам појасне случај Глигић јер су надлежни из ресорног Одсјека службено одсутни.

Жалби има и на подјелу новчаних средстава за израду стамбених објеката.

Породица Папић из Бронзаног Мајдана код Бањалуке годинама покушава да докаже да је преварена.

На расписаном конкурсу ова породица погинулог борца била је прва да би тај конкурс напрасно поништио бивши градоначелник Драгољуб Давидовић и створио им огромне финансијске проблеме.

Актуелни начелник Одјељења за борачко инвалидску заштиту у Бањалуци не жели превише о периоду владања бившег градоначелника. Миленко Вучета начелник одјељења за борачко инвалидску заштиту града Бањалука само наговјештава да прича није завршена.

Занимљиво, али Скупштина града о проблему стамбеног збрињавања и средствима неопходним за завршетак пројекта ријетко засједа.

Опозициони одборници такодје наводе да је све нетранспарентно.

Влада Српске најавила је да ће пројекат стамбеног збринајавања свих породица погинулих и ратних војних инвалида у Српској коначно двадесет година након рата бити завршен до краја ове године.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

...

22.09.2014 13:40

Хоце ли икад доци вријеме да се борци постују,они људи који су створили ову дрзаву,а о којима нико не брине.Доста висе са тим породицама погинулих,родитељи су углавном умрли,а њих ми је најзалије,супруге палих бораца имају по 600-700 КМ пензије,дјеца палих бораца,која узгред буди рецено и висе нису дјеца,то су одрасле особе.Зао ми је инвалида и бораца,старији су то вец људи,а нико их не гледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

22.09.2014 13:43

Ајде да видимо шта је црвена власт урадила добро за било кога ко није њен члан.Велико ништа!А пошто је радила само за себе и чланове своје секта,морало је бити нетранспарентно,па неће ваљда онима из супротног табора полагати рачуне!Бахатост без граница!Али још само двадесетак дана!

ОДГОВОРИТЕ