Без Надала у Премијер лиги

Шпански тенисер Рафаел Надал отказао је због здравствених проблема учешће у првој Међународној премијер лиги (ИПТЛ), крајем новембра у Момбају.

Тенис 22.09.2014 | 11:59
Без Надала у Премијер лиги

"Са жаљењем вас обавеставамо да због здравствеих разлога Надал неће играти на овом такмичењу", саопштио је Надалов стручни тим на Твитеру.

Двадесетосмогодишњи Шпанац је прошлог месеца одустао од УС Опена, пошто се није опоравио од повреде ручног зглоба десне руке, коју је задобио на тренингу.

Надал је требало да игра у тиму са бившим првим тенисером света Американцем Питом Сампрасом у такмичењу које је организовано као екипно, уз учешће четири тима.

Домаћини такмичења су и Филипини, Сингапур и Уједињени Арапски Емирати, а надметање ће бити организовано по узору на индијску крикет Премијер лигу, уз укупни наградни фонд од 29,7 милиона долара.

Учешће у лиги потврдили су и први тенисер света Новак Ðоковић, Американка Серена Вилијамс, као и најбоље рангирана српска тенисерка Ана Ивановић.

Уз њих, играће још и Британац Енди Мареј, Француз Жо Вилфред Цонга, Рускиња Марија Шарапова и Данкиња Каролина Вознијацки.

Тимови ће се такмичити у сингл и дубл конкуренцији, као и у микс дублу и синглу легенди.

Ðоковић ће водити тим који још чине Каролина Вознијацки, Јанко Типсаревић, Ненад Зимоњић, Горан Иванишевић, Малек Џазири и Мартина Хингис, а који ће играти у Дубаију 11, 12. и 13. децембра.

Ивановићева је у екипи коју је требало да предводи Надал, у Мумбаију, од 6. до 8. децембра, а ту су још Гаел Монфис, Рохан Бопана, Сања Мирза и Фабрис Санторо.

Коментари / 0

Оставите коментар