Хамилтону сјајна побједа и вођство!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон тријумфовао је на Великој награди Сингапура, 14. трци овогодишњег шампионата Формуле 1.

Остали спортови 21.09.2014 | 16:43
Хамилтону сјајна побједа и вођство!

Британац је под рефлекторима на стази „Марина беј“ славио у времену од 2:00:04.785 сата и тако остварио седму победу ове сезоне, а 29. у каријери.Хамилтон је на крају имао 13,5 секунди предности у односу на браниоца титуле Себастијана Фетела, а њима двојици се на подијуму придружио други возач Ред Була Данијел Рикардо.

До трке у Сингапуру водећи у генералном пласману Нико Розберг је имао трку за заборав, пошто је због квара мењача стартовао из бокса, а врло брзо је морао да се паркира у гаражи. На тај начин, Хамилтон је преузео чело генералног пласмана шампионата и пет трка пре краја сезоне има три бода више од свог тимског колеге.

Хамилтон је у Сингапуру славио по други пут и после маестралне вожње током два сата. Британац је од самог старта водио и одржавао предност, али је излазак безбедносног возила то угрозио, због чега су у Мерцедесу приступили другачијој тактици.

Шампион света из 2008. године је морао још једном у бокс, за разлику од ривала, па је по наставку трке возио најбоље што је могао да би остварио довољну предност да би на крају имао шансу за тријумф.

Британац је то и учинио, иако је остао дуже него што је желео на стази, на крају је имао довољну предност да се врати на стазу између Фетела и Рикарда. Захваљујући новим пнеуматицима и сјајном ритму, актуелног шампиона је брзо оставио иза себе и рутински привео трку крају.

Иза њега, Фетел, Рикардо и Фернандо Алонсо у Ферарију су водили велику борбу, из које је двојац Ред Була изашао као победник.

Алонсо је на крају морао да се задовољи четвртим местом, испред Фелипеа Масе у Вилијамсу, возача екипе Торо Росо Жан-Ерика Верња и Серхија Переса, због чијих оштећења на болиду је и изашло безбедносно возило на стазу.

Прву десеторицу, односно освајаче бодова, комплетирали су други возач Ферарија Кими Раиконен, Нико Хилкенберг у болиду Форс Индије и возач Мекларена Кевин Магнусен. Овогодишњи шампионат Формуле 1 наставља се Великом наградом Јапана на легендарној „Сузуки“ 5. октобра.


Коментари / 0

Оставите коментар