Конфедерација синдиката: Отворени за разговоре

Предсједништво Конфедерације синдиката Републике Српске поручило је данас политичким партијама, независним кандидатима и јавности Српске да је, у оквиру предизборне кампање, отворено за разговоре са свим политичким субјектима на предстојећим изборима.

Република Српска 21.09.2014 | 14:16
Конфедерација синдиката: Отворени за разговоре

"Конфедерација синдиката Републике Српске, као синдикат који у свом саставу има велики број чланова-радника у јавном и привредном сектору, и даље ће инсистирати код будућих власти на усвајању мјера ради
стварања бољег привредног амбијента, већој подршци привреди, као и на побољшању статуса радника", наводи се у саопштењу овог синдиката, које је потписао предсједник Обрад Белензада.

Конфедерација синдиката тражи омогућавање свим релевантним организацијама да учествују у креирању радно-правног законодавства Републике Српске и стварању погоднијег пословног окружења.

У оквиру стварања погоднијег привредног пословног окружења, Конфедерација синдиката тражи разрјешавање имовинско-правних односа у предузећима, смањење оптерећења привреде по основу такси и накнада, те да временски буде изједначена исплата плата и доприноса са платом.

Истичући да је неопходно да се законски пропише да се исплата плата веже за исплату доприноса и укину накнаде које се односе на укупан приход предузећа, Конфедерација синдиката Српске тражи укидање пореза на регрес, топли оброк, теренски додатак, које треба сврстати као трошак послодавца, а не као лично примање радника.

Конфедерација синдиката тражи враћање стопе пореза и доприноса на плату из периода 2010. године, уз обавезну њихову уплату, појачану контролу са редовним извјештавањем, те да се јавне набавке прилагоде домаћим предузећима.

Ова асоцијација тражи активирање представништва Републике Српске ради изналажења тржишта за домаће производе.

Коментари / 0

Оставите коментар