Ивановићева освојила Токио

Српска тенисерка Ана Ивановић освојила је 15. титулу у каријери пошто је јутрос, у финалу ВТА турнира у Токију, савладала Данкињу Каролину Вознијацки са 6:2, 7:6 (7:2).

Тенис 21.09.2014 | 12:15
Ивановићева освојила Токио

После Окленда, Монтереја и Биргмингема српска тенисерка је дошла до четвртог трофеја ове године који јој је донео чек на 106.670 долара и 470 бодова. Овом победом Ана Ивановић је скочила на 5. позицију у трци за пласман на завршни турнир сезоне у Сингапуру на којем ће учествовати осам најбољих тенисерки у текућој години.

Одлична игра наше Ане. Током целог турнира играла је фантастично, а као круна тога дошла је победа у финалу. Први сет је лако решила у своју корист. Успела је три пута да одузме сервис противници, а дозволила је Данкињи да врати само један брејк.

Много већа борба виђена је у другом сету Каролина је прва стигла до брејка при резултату 2:1. Ана успева да врати брејк. Потом су противнице размениле још по један брејк. Затим је сет ушао у мирнији период где су обе тенисерке чувале свој сервис па је сет ушао у тај брејк.

Ивановићева је била много боља дозволивши противници да освоји само два поена, а други је освојила за изједначење 2:2. потом Ана везује пет поена уз три мини брејка и осваја сет и меч.

Пораженој Данкињи пласман у финале донео је 104.891 долар, плус 305 WТА поена који су је оставили у трци за пласман међу осам најуспешнијих тенисерки у 2014, и одлазак у Сингапур.

Ивановић и Вознијацки до сада су одиграле седам мечева, а тренутни резултат је 5:2 за српску тенисерку.

Коментари / 0

Оставите коментар