Примера: Реал бројао до 8, Атлетику само бод од Селте!

Фудбалери Реала остварили су најубедљивији тријумф ове сезоне, пошто су у оквиру четвртог кола Примере славили против Депортива у Ла Коруњи са 8:2.

Фудбал 20.09.2014 | 23:45
Примера: Реал бројао до 8, Атлетику само бод од Селте!

’Краљевски клуб’ је тако дошао до тек друге победе од почетка нове сезоне, а убедљив тријумф назирао се већ после првог полувремена, када су водили 3:0.

Троструки стрелац у тријумфу Реала био је Кристијано Роналдо, по два су додали Гарет Бејл и Хавијер ’Чичарито’ Ернандес, а једини преостали гол дело је Хамеса Родригеса.

На другој страни, голове су постигли Харис Медуњанин у 51. минуту из пенала и Точе.

Иако је тријумф Реала веома убедљив, голгетерску серију гости из Мадрида започели су тек у 29. минуту. Тада је стрелац био Роналдо, на асистенцију Арбелое, да би предност само седам минута касније удвостручио Родригес. Роналдо је у 41. минуту постигао свој други гол, а исто као и Колумбијцу, асистент му је био Бензема.

После 20 минута другог полувремена, Бејл је постигао први од своја два гола, а на други је чекао само осам минута. Четири минута касније Роналдо је већ комплетирао ’хет-трик’, да би се два пута у року од пет минута у самом финишу у стрелце уписао Чичарито.

Реал после четири кола сада има шест бодова, два више од Депортива. ’Краљевски клуб’ је тренутно, док је четврто коло још некомплетно, на петој позицији, док је тим из Ла Коруње шест позиција ниже.

Председник Депортива ла Коруње Тино Фернандес рекао је да његова екипа није заслужила да изгуби са 8:2 од Реал Мадрида.

’Краљевски клуб’ је декласирао Депортиво на гостовању у оквиру четвртог кола Примере и забележио другу победу ове сезоне.

„Примили смо фантастичне голове, али је резултат није фер одраз онога на терену. Не треба превише да будемо драматични, то су само три бода. Лига је превише дуга и борићемо се у свакој утакмици. Идемо меч по меч“, рекао је Фернандес.

Депортиво је после четири кола остао на четири бода у Примери, док Реал има два више.

Велико изненађење је направила Селта, која је на Висенте Калдерону одолела шампиону, Атлетику из Мадрида, одигравши 2:2.

Примера, 4. коло:
Петак:
Елче - Еибар 0:2 (0:2)
(Гарсија 3, Албентоса 42)
Субота:
Ла Коруња - Реал Мадрид 2:8 (0:3)
(Роналдо 29, 41, 78, Хамес 36, Бејл 66, 74, Ћићарито 88, 92)
18:00 Атлетик Билбао - Гранада 0:1
20:00 Атлетико Мадрид - Селта 2:2
22:00 Еспањол - Малага
Недеља:
12:00 Реал Сосиједад - Алмерија
17:00 Виљареал - Рајо Ваљекано
19:00 Кордоба - Севиља
21:00 Леванте - Барселона
Понедељак:
20:45 Хетафе - Валенсија

Коментари / 0

Оставите коментар