Ана и Каро за титулу у зору

Ана Ивановић и Каролина Вознијацки у суботу на недељу од 5.00 по средњоевропском времену играће финале WТА турнира у Токију.

Тенис 20.09.2014 | 22:45
Ана и Каро за титулу у зору

Њих две до сада су се састале шест пута, Ана води са 4-2 у победама, а добила је и њихов једини овогодишњи меч у Монтереју (7:6, 6:4).

Ипак, последњих месеци Данкиња игра на веома високом нивоу – освојила је турнир у Истанбулу, играла је у четвртфиналу Монтреала, полуфиналу Синсинатија и у финалу УС опена, а на тим турнирима губила је од Серене Вилијамс.

Вознијацки ће се борити за своју 23. титулу у каријери, док Ивановићева за сада има 14 трофеја, од чега три ове године (Окленд, Монтереј, Бирмингем).

“Биће то веома тежак меч. Каролина је у одличној форми – играла је финале УС опена. Али, ако је будем играла добро, биће то одличан меч и мислим да ће сви уживати“, рекла је Ана.

Шампионки ће припасти 470 бодова и 196.670 долара, док ће поражена у финалу бити богатија за 105 хиљада долара и 305 бодова.

Финални окршај значајан је и због пласмана на завршни турнир у Сингапуру – Ана је тренутно осма са 3650 бодова, а Каролина је девета са 3491. Ипак, обе тенисерке помериће се за једно место навише пошто се На Ли, која је шеста на свету, неочекивано повукла из тениса.

Коментари / 0

Оставите коментар