Папе остаје на кормилу 'Змајева'

Сафет Сушић и у наредном периоду предводиће фудбалску репрезентацију Босне и Херцеговине.

Фудбал 20.09.2014 | 22:00
Папе остаје на кормилу 'Змајева'

Извршни одбор ФС БиХ дао је повјерење селектору Сафету Сушићу.

На сједници Извршног одбора Сушић је критикован због пораза од Кипра, а 12 гласова је било потребно за његову смјену. Ипак то се није десило и селектор, који је одвео, репрезентацију БиХ на први Мундијал у историји, ће и даље сједити на клупи "змајева".

Одмах по завршетку сједнице, Папе се суочио са питањима новинара, а најзанимљивије је било о евентуалним позиву Семиру Штилићу, као и о повратку Ервина Зукановића.

"О позивању Семира Штилића за сада не размишљам. За Зукановића сам већ рекао да прво мора бити стандрадан у својој екипи како би се вратио у репрезентацију", изјавио је Сушић, који је додао да Огњен Врањеш добија позив на основу неких ранијих заслуга и кредибилитета који има, иако је тренутно и он без клуба.

У медијима се могло прочитати и о наводном бојкоту играча. Сушић је то демантовао

"Од 22 играча који су били у репрезентацији, њих осамнаест или деветнаест је почело код мене. Тројица која нису су Џеко, Ибишевић и Салиховић. Заиста мислите да би неко од њих мене могао бојкотовати? Није коректно према тим играчима ни причати о томе јер ја данас-сутра могу радити као тренер у другом клубу, или некој другој репрезентацији а њима остаје да без икаквог мотива заврше квалификације до краја. Сигуран сам да није било никаквог бојкота".

Претходних дана се писало и о наводном ултиматуму Бх савеза, да у наредна два меча Сушић мора освојити минимум четири бода како би задржао посао.

"Није било ријечи о било каквом ултиматуму. Рекао сам, нама треба седамнаест-осамнаест бодова да изборимо Европско првенство. Мислим да нема нико ко може обећати и гарантовати шест бодова из сљедеће двије утакмице. Ако има, ја сам одмах спреман напустити селекторску позицију. Задовољан би био са три, а чак и задовољнији са два освојена бода", каже Сушић, који не мисли ни под каквим притиском мијењати постојећи састав.

"Мислим да неће бити промјена. Некога склонити у овом тренутку значило би директно га оптужити за оно што се десило против Кипра. У овом тренутку ја не видим неко ново име. Ми сљедећу утакмицу морамо играти са истим тимом. Девет играча ће вјероватно почети утакмицу, истих девет који су почели и проив Кипра. Био сам љут послије утакмице јер сам упозоравао. Знао сам да можемо доћи до 30 метара од гола, а онда смо морали пронаћи неко рјешење. Али то нисам могао ја, играчи су морали пронаћи рјешење. Упозоравао сам и на контре, што нас је на крају и коштало", рекао је Сушић и додао како је љут на коментар Сенада Лулића, који је имао недоумица око састава на мечу са Кипром.

"Био сам мало љут након утакмице. Сваки играч мора имати једну дозу самокритике. Ја на Лулића наравно рачунам, а он је био и капитен Лазија у посљедњој утакмици што довољно говори о његовој квалитети. Надам се да је све што је било заборавио, као што сам ја".

Папе је оштро демантовао да му се било ко мијеша у посао, односно око састава тима.

"Не бих никада то дозволио. Нико нема разлога да ми се мијеша у посао. Ту сам четири и пол године и никад ми се то није десило", рекао је Сушић, који је издржао прописно "решетање" од стране новинара.

Коментари / 0

Оставите коментар