Вучић: Укинућемо роминг у 5 земаља

То се односи на Србију, БиХ, Црну Гору, Македонију и Албанију, рекао је премијер после заједничке седнице Републике Србије и Републике Српске.

Свијет 20.09.2014 | 17:43
Вучић: Укинућемо роминг у 5 земаља

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је да би за неколико месеци требало да буде оперативно спроведена могућност да не буде роминга на територији пет земаља региона.

То се односи на Србију, Босну и Херцеговину, Црну Гору, Македонију и Албанију, рекао је премијер на конференцији за новинаре после заједничке седнице Републике Србије и Републике Српске.

"После свих споразума које потпишемо, остаје да се разговара и са оператерима", рекао је Вучић и закључио да је укидање роминга директна корист и не мала ствар за све грађане ових земаља.

Вучић је изјавио да је на данашној седници влада Србије и Републике Српскеконстатовано да је постугнут напредак у сарадњи у свим областима, као и да је договорено формирање Координационог тела које би се бавило заједничким развојем пољопривредно- прехрамбене и индустријске производње.

"Договорили смо се данас да формирамо Координациноно тело које би чинили министри привреда, пољопривреде, трговине... за припрему заједничког развоја производње и прераду и пољопривредних и свих других производа и могућности заједничког изласка на трећа тржишта", рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре са премијерком Жељком Цвијановић у Палати Србија.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Док

20.09.2014 15:54

Ста се има разговарат са уцитељицом,о цему.О томе да су Додикови покупили и робне резерве,и све опустосили по РС.Да је РС најјаднија и најсиромаснија на Балкану.Плате мизерија пензије смијурија и ко овде глуми будалу.Ста се то мозе разговарат са таквим политицарима,полтронима власти Милорада Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр. Шуњић

20.09.2014 16:35

Е нешто ми се ни овај мали Вучић не готиви. Ја знам да је сједница планирана можда и годину раније, али баш са Бијелим Чизмицама разговарати о политици??? Да сам на његовом мјесту, и да народу желим "добро", никада се неби појавио дан уочи избора! Ако треба слагао бих као некада у школи, болио ме стомак, нисам стиго на аутобус... Он би требао да зна како наш народ размишља, и да ова сједница има контра ефекат. Сада је Милокрад испао најбољи за рс, јер зашто би се уопште "медијски најизвиканији јунак" Вучић састајао са њима. Веома контрапродуктивно (осим ако нису у каквоме талу скупа)!!! Певајмо народе :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

20.09.2014 16:48

Идеја за похвалу ( колико је остварљиво) само мислим Вуцицу да си разговарао са особама коме је само лицни интерес у питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еу

20.09.2014 20:32

Ни у Еу не иде лако са укидањем постепено га смањују ал засад је мањи трошак јер је оператерски лоби прејак а ово је глупа изјава па можете ви договорити ал оператери су ти који одлучују а не вуциц и додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: ЕУ

21.09.2014 04:38

Мислис да дрзава нема механизме да "присили" оператере на укидање роминга. Ја мислим да има!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Актери небитни

21.09.2014 07:59

Људи, кога брига ко це потписати, битно да се народ са обе стране Дрине сто висе и лаксе повезе... корак по корак :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан

21.09.2014 14:40

Једини прави српски пут је онај којим нас води Вучић. Ускоро ће му се придружити и Огњен Тадић да најизад продишемо и почнемо нормално да живимо

ОДГОВОРИТЕ