Убијали псе пред очима основаца?!

Пред очима великог броја ученика, код самог улаза у Основну школу "Вук Стефановић Караџић" у Козарској Дубици, двојица мушкараца пушкама су убијали псе луталице, што је згрозило све који су свједочили овом несавјесном чину.

Република Српска 20.09.2014 | 10:16
Убијали псе пред очима основаца?!

То нам је у петак испричала мајка ученика, која прецизира да се инцидент догодио дан раније, нешто прије осам часова, када је школарце доводила на наставу.

"Мислим да су у питању два члана локалног ловачког удружења 'Јелен', јер сам видјела да су били возилом с њиховом ознаком. Десило се то на самом улазу у школу, наочиглед великог броја дјеце, пошто настава почиње у осам часова. Као родитељ сам била толико бијесна видјевши све то и чувши скику погођеног пса", испричала нам је мајка, која је, тврди, све то гледала, а чије је име познато редакцији "Независних".
Позвала је, тврди, убрзо након тога локалну полицијску станицу, чији ју је дежурни полицајац савјетовао да о инциденту обавијести Комуналну полицију, што је, како каже, и учинила.

"Сматрам да није у реду убијати те јадне животиње, а поготово не у то вријеме и на том мјесту", наводи огорчена мајка.

Њено мишљење дијели и Бране Миљатовић, директор дубичке ОШ "Вук Стефановић Караџић", који ипак додаје да ништа о овом инциденту није чуо.

"Неко је пуцао у близини школе? Па стварно ме нико о томе није обавијестио. Псе је потребно похватати и одвести их негдје другдје. Тачно је да је било неколико паса луталица у близини школе, а данас их нисам видио. Не би смјели пуцати у близини школе, па то је злочин", испричао је Миљатовић.

Да ће испитати да ли је неко од ловаца убијао псе луталице, увјерава Слободан Боројевић, предсједник Ловачког друштва "Јелен", који каже да Друштво нема надлежност да врши ту врсту одстрела.
"Видјела је наше возило? Да ли је то неко илегално учинио, не могу рећи. Таква сазнања немам, али ћу покренути истрагу да видим о чему се ту ради. То је злодјело за мене", обећао је Боројевић.
Миленко Симатовић, шеф Комуналне полиције Козарска Дубица, рекао је да ће одређене кораке да предузму уколико пријаву добију у писаној форми.
"Стварно још не знам о чему се ради. Ми псе иначе хватамо, али да ли је то учинио неко изреволтиран или је у питању нешто друго, не знам", рекао је Симатовић.
Из Удружења за заштиту животиња "Кербер" осудили су гнусни чин о којем говори мајка ученика из Козарске Дубице.

"Особе које су то учиниле треба да се нађу пред лицем правде, јер то представља кривично дјело против добробити животиња. Такође, ти људи који то раде су изузетно опасни по околину, јер посједују оружје. До сада се много пута доказало да особе које убијају животиње касније учине злочин према човјеку", критикују из Удружења за заштиту животиња "Кербер".

Независне

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Балабан

20.09.2014 09:17

Ало о чему ови прицају??

ОДГОВОРИТЕ
Name

гогy

20.09.2014 09:58

а да су те исте "јадне" луталице напале и изуједале једно од те дечице шта би онда писали ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

20.09.2014 10:54

Да сте ви из Кербера и комуналне радили свој посао како треба.не би ни било овог догађаја

ОДГОВОРИТЕ