Терзићу пријети 6 мјесеци суспензије!

Дисциплинска комисија ФСС покренула поступак против вршиоца дужности генсека Црвене звезде након прекршаја после меча у Крушевцу, због чега му прети новчана казна или забрана до пола године рада у српском фудбалу.

Фудбал 19.09.2014 | 16:00
Терзићу пријети 6 мјесеци суспензије!

Звездан Терзић могао би шест месеци да проведе ван српског фудбала.

Против вршиоца дужности генералног секретара Црвене звезде Дисциплинска комисија ФСС покренула је поступак због упада у судијску канцеларију после меча у Крушевцу, незадовољан како је арбитар Дејан Сантрач одрадио посао.

"Против Звездана Терзића покренут је дисциплински поступак због основане сумње да је извршио прекршај после меча Напретка и Црвене звезде. Дисциплинска комисија ФСС према правилнику има рок од три месеца да донесе одлуку о санкцији или евентуалној суспензији, а ми ћемо поступати чим се за то стекну услови. Све би требало да буде познато за десетак дана", изјавио је за "Информер" Слободан Пајовић, председник Дисциплинске комисије ФСС.

Терзић ће у року од осам дана имати рок од осам дана да се изјасни о томе шта се заиста догодило после меча у Крушевцу.

"Ми ћемо Терзићу послати захтев да поднесе изјаву око дешавања у Крушевцу и у року од осам дана он ће моћи да се изјасни о томе. Он није дужан то да уради, а правила су иста за сваког функционера. Такође, затражићемо додатне изјаве од судија, делегатаи свих званичних лица са тог меча", додао је Пајовић.

Звездан Терзић се терети за неспортско понашање, јер је провалио у судијску свлачионицу после меча и вербално врећао Дејана Сантрача, бацивши флашицу са водом о под, а према члану 54. Дисциплинског правилника ФСС предвиђена казна за функционере клубова у сличним случајевима је или новчана или суснпензија из фудбала до шест месеци.

За прекршај сличан Терзићевом у октобру 2013. председник нишког Радничког Дарко Булатовић зарадио је суспензију од четири месеца.

Коментари / 0

Оставите коментар