Што је Фулам отјерао диктатора Магата?

Феликс Магат добио ногу на Крејвен котиџу пошто екипа више није могла да трпи његову самовољу.

Фудбал 19.09.2014 | 15:30
Што је Фулам отјерао диктатора Магата?

Доведен је како би у табор Фулама увео немачку дисциплину, али се испоставило да његове методе једноставносу нису за Енглеску. Једино могуће било је да се две стране разиђу, па је управа клуба сменила шефа струке после сезоне коју је и сам Феликс Магат назвао катастрофалном.

И не мисли се ту само на резултате, иако је непобитна чињеница да је Фулам изгубио статус премијерлигаша. Још горе је наставио у Чемпионшипу, па после седам кола има само бод и 18 голова у сопственој мрежи – у просеку три по мечу. Не, катастрофални су пре свега били Магатови односи са играчима. Није то дисциплина. То је бунт против Магатове диктатуре.

"Феликсова лутрија", термин је који су навијачи сковали, јер ни сами играчи нису знали да ли ће играти или не све до неколико сати пред почетак утакмице. У прошлој сезони, Фулам је само лигашке утакмице играо са 39 играча (највише у Премијер лиги). У седам мечева у Чемпионшипу Магат је ротирао њих 29.

Брајан Руиз, који је играјући за Костарику блистао на Мундијалу у Бразилу, један је од ретких који није добио шансу?

Додуше, Магат је још раније довео "своје”"играче. Њих чак 11 је стигло на Крејвен Котиџ овог лета. Укључујући ту и 11 милиона фунти вредни нападач Рос Мекормак. Газда клуба Шахид Кан уложио је велики новац још прошле сезоне,а после растанка са Мартином Јолом и Ренеом Меленстином није желео да и даље лута. Пружио је поверење немачком стратегу упркос елиминацији из елите, обезбедио му буџет за појачања… Преварио се.

Грешка би могла скупо да га кошта. Руиз је бесан, јер је цело лето тренирао у развојној лиги. Уговор му истиче на крају сезоне, а шансе да га продужи су... Па, не постоје. Костас Митроглу је прослеђен Олимпијакосу на позајмицу. У Фуламу очигледно има и бољих нападача само ми не разумемо фудбал па то не видимо? Не, биће да је Магат једноставно претерао у вештачком наметању ауторитета.

Ден Бурн, примера ради, почетком сезоне није био ни у протоколу, само да би потом одмах ускочио у стартних 11. Фернандо Аморебијета, бивши штопер Атлетик Билбаа, овосезонски деби уписао је тек у прошлом колу у поразу од Нотингем Фореста.
"Магат је веома тежак човек. Његово главно оруђе је да покуша да психички и физички измалтретира играче и онда да се нада да ће некако извући резултат из тога", присетио се Бред Хангеланд, који је прешао у Кристал Палас када му је Магат летос поцепао уговор?!

Екипу ће у суботњем сусрету са Блекбурном водити Кит Симонс, до сада тренер младог тима Фулама. Помагаће му бивши тренер Вест Бромвич Албиона Стив Кларк и Тим Шервуд, некадашњи шеф струкеТотенхема.

Коментари / 0

Оставите коментар