Ђорић: Толе, Терза, зашто?! Летовали смо заједно!

„Мислим да Терзић и Толе и даље нису лоши пријатељи, упркос овим новим дешавањима“, умирујућим гласом каже Ђорић за МОЗЗАРТ Спорт.

Фудбал 19.09.2014 | 12:15
Ђорић: Толе, Терза, зашто?! Летовали смо заједно!

Нови сукоб најмоћнијих људи српског фудбала Томислава Караџића и Звездана Терзића је узбуркао српску фудбалску јавност. Варнице на релацији ФСС - Црвена звезда прете да изазову тотални пожар, обе стране имају све јаче аргументе и све оштрији речник.

Зато је занимљиво чути и мишљење трећег члана „светог тројства српског фудбала“ - Милована Ђорића.

Његов утицај и мишљење су од великог значаја за даљи епилог у борби за превласт између Томислава Караџића и Звездана Терзића. Искусни фудбалски вук већ годинама ради на просперитету српског фудбала и не гледа благонаклоно на сукоб Караџић - Терзић.
„Чему све то? Мени је жао што је до тога дошло јер су ми обојица пријатељи. Тешко ми је да причам о томе. Мислим да је Терзић пожурио и да није у праву за неке ствари. И он сам зна да Толе нема никакве везе са овим што је било у Крушевцу. Па нас тројица смо били на мору заједно овога лета и причали о српском фудбалу, тако да ми се ово чини као Терзићева исхитрена реакција . Зна се ко је одговоран за суђење у лиги. То свакако није Толе. Уосталом, сви знамо да је Сантрач пријатељ“, каже Ђорић у разговору за МОЗЗАРТ Спорт.

Чији пријатељ?
„Па Звездин. Знамо да је судио много утакмица Звезди. Зна то и Терзић. Проблем је што је Сантрач слаб судија. Видели сте колико је био далеко од места догађаја у спорним ситуацијама. Спор је и има слабу процену. Зато се дешавају грешке, а не због Толета.“

Ако Толе није крив, који је онда разлог Звездиног незадовољства према ФСС-у?
„Мислим да су се људи у Звезди мало унервозили. И Терзић с њима. Он свакако није крив што је Звезда у минусу од 50 милиона евра и што је неко узимао паре из клуба. Шампионски тимови су некада на Маракани стварани годинама, а сада хоће да тај посао ураде за једно лето. Не иде то тако. Ко зна каква обећања су дали Звездини људи и коме су их дали, па сада испољавају нервозу. Журе да продају играче, а знају да то не иде баш тако лако.“

По Ђорићевом мишљењу, због сукоба Црвене звезде и ФСС ће највише трпети репрезентација.
„Све ми ово делује као смишљен сценарио да се дестабилизује репрезентација која за десетак дана игра кључне мечеве против Јерменије и Албаније. Неко прави лошу климу, а то нам није потребно. Видели сте какав је амбијент био против Француске. То не сме да се понови. Мислим и да су улазнице биле скупе и ја сам рекао људима у Савезу да цена карата за мечеве репрезентације мора да се спусти на ниво српског стандарда и за џеп просечног Србина. Надам се да ће против Албаније бити пун стадион. Видите овако: Ако се Србија не квалификује за ЕП, онда фудбал у нашој земљи треба свести на стање аматеризма. То ће бити крај и за репрезентацију и за клубове. Није ми јасно како ти клубови мисле да продају и зарађују на играчима без успеха репрезентације. Зато се надам позитивном амбијенту и старту квалификација“, закључио је Ђорић.

За крај је додао и још један занимљив детаљ.
„Мислим да Терзић и Толе и даље нису лоши пријатељи, упркос овим новим дешавањима.“

Дакле, проблем на релацији Терзић - Караџић ипак није толико дубок као што изгеда. Има наде за српски фудбал.

Коментари / 0

Оставите коментар