Апсурд је да приватни сектор издржава јавни

Плата у приватном сектору 39.000, у јавном 50.000 динара

Србија 19.09.2014 | 07:33
Апсурд је да приватни сектор издржава јавни

- Захваљујући катастрофалним одлукама током 2007. дошли смо ове где смо. У периоду од 2008. до 2012. године доšло је до невероватног задужžивања и неодговорном политком претходне власти задуžженост је са осам скочила на 17,67 милијарди евра - рекао је премијер.

Он је истакао да ми данас не зарађујемо новац да исплатимо дугове, него узимамо кредите да бисмо их покрили и тај новац бацамо у бунар који је све већи. Да смо наставили овим путем, дошли бисмо до банкротства.

Он је истакао да је просечна плата у приватном сектору 39.000, а у државном 50.000, а апсурд је да приватни сектор који зарађује мање издржава јавни сектор који зарађује више.

- Само видим кукњаву и жалопољке, а не питамо се да ли смо заслужили више. Нико од младих људи не може да се запосли. Имамо штрајкове у предузећима у реструктурирању. Многа од тих предузећа не раде ништа, али долазе по плату, јер су научили да држава има. Нећемо више да трпимо рекетирање неспоспбних директора јавних предузећа, али нам је подједнако тешко да нађемо нове, способне.

На срећу, неки људи одлучили су да донесу тешке одлуке и сада смо хиљадама миља далеко од банкрота. Данас се задужујемо по знатно нижим каматним стопама - рекао је Вучић.

- Људи не треба да брину. Србија је ликвидна и имамо новца до априла наредне године и без задужžивања - рекао је премијер.

Нико ниједан динар није узео од пара за обнову земље

Вучић се осврнуо и на исплату помоћи угроженима у поплавама.

- Неки председници општина буне се јер нису добили новац. Говори се да је у Обреновцу мало урађено, а само Обреновцу је до сада исплаћено 1,1 милијарда динара. Просечно је негде око 3.000 евра исплаћено по кући. Нико ниједан динар није узео од пара за обнову земље - рекао је Вучић.

Одговарајући на питање да ли ће Владимир Путин, председник Руске Федерације, доћи у Србију, Вучић је рекао: Још немамо коначну потврду, али мислим да ће Путин доћи у Србију.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

код нас

19.09.2014 06:12

..је још горе бар 10 x, зато сам и затворио фирму. Неке таксе гдје год макнеш плаћају се годинама републичка и општинска,лиценце,сертификати, па који апсурд годинама за шуме за жељезницу,а све покрадено и уништено па воде,а поплава све однесе.Видио сам да рекет држави не могу више да плаћам и нећу,ја нисам никоме дужан, нека плаћа ко се задужио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цицвара

19.09.2014 06:34

Логичко размишљање,многима је био циљ се запослити"на државне јасле"а онда само опуштено,плате са буџета,редовне,солидне бла бла бла,док реални сектор КОЈИ ПЛАЋА те лезихљебовиће има мању плату????????? То има само на Балкану код ових примитивних племена који само нешто глуме а у ствари све голи лопов до лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

19.09.2014 07:45

Одавно код нас ови демагози тако раде. Ово је у питању свијест, интелект народа. Само луд не види да не мозе бити веци просјек лицних примања администрације, него производног радника. Здравство, сколство, полиција, локалне заједнице, сви имају висе запослених него у производњи и имају далеко веца примања од производјаца. КАКО ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

др Дабиц

19.09.2014 08:12

СНСД је за све крив, наса дрзава је финанцијски исисана, у рату су фирме радиле, примања пензинера су била веца прије ове власти зато се удрузење пензионера придрузило опозицији, срезали су права бораца и финансијска и да запосљавају дјецу бораца, непотизам, сад стране инвестиције(реновирање скола после поплава)приказују као њихове БАРБИКИНЕ потезе зато сто странци висе не дају паре да се уплусају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МрСтојан

19.09.2014 08:45

Докле ће паразити у јавном сектору имати троструке и четвероструке плате приватног сектора ?? Све док се ресурси,надлежности,суверенитет и слобода будућих генерација буде продавала за сваку траншу кредита ММФ-а !! Све дотад ће буџетски паразити паразитирати у свом свијету снова у коме сањају да су својим радом и знањем зрадили своје хиљаде мјесечно . Хладан туш ће доћи брзо ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

19.09.2014 08:55

Код нас је јос горе! Приватни сектор ради за дрзавни, али то није довољно, па се власт задузује кредитима, да би се плацала администрација! Радује ме само то сто це једног дана доци КРАЈ, јер се задузивати нико не мозе бесконацно!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Мр.Стојан

19.09.2014 09:05

Док се не изађе на улице !!! ЧОВЈЕЧЕ, ДРЖАВА СЕ ЗАДУЖУЈЕ И ТРОШИ НА ГЛОМАЗНУ ПАРАЗИТСКУ АДМИНИСТРАЦИЈУ, која им је велика гласачка машинерија, а реални производни сектор ЦРНЧИ, све шупља, ја не знам до када ће ово трајати, која странка има у свом програму овај проблем??? Има ли такве?? Ма нека се носе, све гола банда, ма нема овдје државе за 1000 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БорисФЦРС

19.09.2014 09:24

Сви смо сагласни да је код нас ситуација још гора, још када додамо и пензионере на "грбачу" реалног сектора, не треба бити пуно паметан да видиш какав је коначан исход! Неко мора узети и "погачу и нож" и да почне да правилно реже, иначе нећемо имати ни за мрвице! У првој фази морају се смањити плате у јавном сектору, тако да нам људи не сањају како да дођу на "државне јасле", него да почну да привређују, јер ће можда тако више "зарадити", него што под државном капом могу "добити"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БорисФЦРС

19.09.2014 09:24

Сви смо сагласни да је код нас ситуација још гора., још када додамо и пензионере на "грбачу" реалног сектора не треба бити пуно паметан да видиш какав је коначан исход! Неко мора узети и "погачу и нож" и да почне да правилно реже иначе нећемо имати ни за мрвице! У првој фази морају се смањити плате у јавном сектору тако да нам људи не сањају како да дођу на "државне јасле" него да почну да привређују јер ће можда тако више "зарадити" него што под државном капом могу "добити"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јос и горе

19.09.2014 15:50

Мени су на оциглед полиције и тузиласта криминалци у Бијељини просле године запалили два аута. Мени који радим свој посао и запосљавам раднике и пуним будзет тај исти из којег полиција прима плате. Истрага тапка у мјесту до данасњег дана. У висе наврата Тузиластво покусава да обустави истрагу али ја се јос не дам . Могу да поруцим свакоме ко планира овдје да се бави приватним послом да је паметније да свој новац инвестира у Боливију, Обалу Слоноваце и слицне Али бабине дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ