ДК: Србија - Хрватска, реакције

Селектор тениске репрезентације Србије Богдан Обрадовић рекао је да је задовољан жребом за Дејвис куп, у којем наш тим игра са Хрватском у првом колу. Хрватски тенисер Борна Ћорић сматра да национални тим може да победи селекцију Србије уколико у противничком саставу не буде први рекет света Новак Ђоковић.

Тенис 18.09.2014 | 23:00
ДК: Србија - Хрватска, реакције

Српски тенисери ће од 6. до 8. марта дочекати Хрватску у првом колу Светске групе елитног такмичења, одлучено је жребом у Дубаију.

“Ово је добар жреб за нас. Ми ћемо бити добри домаћини, као и сваког пута. Победили смо Хрватску у Сплиту. Ово је велики шампионски тим, имаћемо шири списак играча и врло добар Дејвис куп тим за следећу сезону”, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је истакао задовољство што је наш тим у подмлађеном саставу обезбедио опстанак у елитном друштву.

“Играмо код куће, а знамо какву публику имамо. Битније је да је следећа година велика Дејвис куп година за нас. Тројица великих играча нису играла за нас ове године. Имамо и младе који су стасали и показали да су спремни за велике резултате”, нагласио је Обрадовић.

У Дубаију је жребом је одредјено да се тенисери Хрватске и Србије састану следеће године у 1. колу Светске групе Дејвис купа, а домаћин дуела који је на програму од 6. до 8. марта биће Србија.

"Жреб је добар ако не буде играо Новак Ђоковић. Но, чак и ако игра мислим да свеједно можемо да се надамо укупној победи, с обзиром на форму Марина Чилића. Показао је да може победити и најбоље. Сигурно ће бити тешко, но ако у саставу Србије не буде Ђоковић мислим да ћемо имати велике шансе за победу", изјавио је Ћорић за хрватски портал Индеx.хр.

У једином досадашњем двобоју Хрватске и Србије у Дејвис купу, пре четири године у Сплиту, Ђоковић је предводио српски тим до убедљиве победе у четвртфиналу (4:1).

Бољи из меча Србија - Хрватска пласираће се у четвртфинале Светске групе, где ће од 17. до 19. јула играти са победником сусрета Аргентина - Бразил.

Коментари / 0

Оставите коментар