Мари: Наставићу да играм за Британију!

Шкотски тенисер Енди Мари објавио је да ће наставити да представља Велику Британију следеће године, без обзира на исход референдума у Шкотској.

Тенис 19.09.2014 | 07:35
Мари: Наставићу да играм за Британију!

Мари је у ексклузивној изјави за “Спортсмејл” истакао да ће дефинитивно бити у саставу британског тима у првом колу Дејвис купа са Сједињеним Државама.

27-годишњи тенисер је у четвртак рано ујутро дао подршку онима који су за самосталност Шкотске, али је нешто касније нагласио да без обзира на свој став, не планира да окрене леђа Великој Британији.

“Играћу за Велику Британију у Дејвис купу следеће године, то је сигурно, бићу ту у марту. Што се мене тиче, референдум не мења ништа по том питању”, нагласио је Мари.

У случају отцепљења Шкотске, ситуација око тога под којом заставом ће се такмичити шкотски спортисти такмичити је веома комплексна.

“Не постоје одговори по том питању, само теорије”, истакао је Мари.

На питање зашто је дао подршку отцепљењу Шкотске, иако је претходних дана и недеља то избегавао, Мари је рекао:

“Пратио сам све што се дешавало у последње две недеље и посебно последњих дана и тако сам се осећао у том тренутку”.

Мари је такође апеловао на своје сународнике да се понашају солидарно, без обзира на исход референцума.

“То није моја одлука, ја не могу да гласам. Шкотски народ мора да одлучи и ја верујем у њих да ће донети праву одлуку. Даћу своју подршку без обзира какав исход буде. Без обзира шта се деси, веома је важно да сви будемо сложни и да се држимо заједно”, нагласио је Мари.

Коментари / 0

Оставите коментар