Оживљавање односа Требиња и Дубровника

Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур изјавио је данас у Требињу да ће се залагати да се успоставе добри односи између овог града и Дубровника.

Република Српска 18.09.2014 | 18:34
Оживљавање односа Требиња и Дубровника

Мур је рекао након разговора с градоначелником Требиња Славком Вучуревићем да му је драго што све више Дубровчана долази у Требиње, те додао да ће се ускоро створити услови да дубровачки градоначелник Андро Влахушић посјети Требиње.

Он је подсјетио да се у својој дипломатској каријери активно залагао за оживљавање односа Требиња и Дубровника, те економски опоравак регије, додајући да је поносан на те активности.

Говорећи о предстојећим општим изборима у БиХ, Мур је истакао да његов тим прати све што се дешава у цијелој БиХ.

Вучуревић је замолио Мура да се у наредном периоду ангажује на успостављању бољих односа између Требиња и Дубровника.

"Грађани Требиња и Дубровника већ су направили велики искорак у међусобном посјећивању једног и другог града, али политичка елита још није успоставила оне односе које ми желимо да имамо. Не сумњам да ће Џонатан Мур то направити", рекао је Вучуревић.

Мур је напоменуо да ће се данас састати и са Његовим преосвештенством владиком захумско-херцеговачким и приморским Григоријем кога добро познаје, цијени и поштује. Он је рекао да се владиком Григоријем раније састајао у манастиру Тврдош и у Мостару.

"Православна црква, као и све друге вјере, игра веома важну улогу у БиХ и драго ми је што ћу поново видјети свог пријатеља Григорија", рекао је Мур и додао да ће разговарати о више тема међу којима и о улози Цркве и вјере на овом подручју, као и тренутној ситуацији са српским повратницима.

Мур ће се данас састати и са носиоцем листе "За правду и ред" Небојшом Вукановићем.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јулио

18.09.2014 17:14

Све најбоље,само да се успостсви добар однос измеду ова два града,јер колико је дубровцанима знацило требиње,требињцима је пуно висе знацио дубровник,па ја мислим висе и од б.луке,јер требиње за б.луку невезе ама бас ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

леми

18.09.2014 20:32

Славко је краљ...

ОДГОВОРИТЕ