Добио на ћуприји, изгубио на мосту!?

Добро смо се исмијали петодневном путешествију Милорада Додика по Москви. И његовим лажљивим образложењима да Владимира Путина „још није“ срео „јер је хитно отпутовао на Исток“, иако је предсједник Руске Федерације све вријеме био у Кремљу.

Република Српска 18.09.2014 | 17:08
Добио на ћуприји, изгубио на мосту!?

На крају петодневног, нимало гордог, посртања, Додик се јесте срео са Путином, чак проговорио са њим неколико ријечи и, вјероватно, има утисак да се све завршило по оној народној „ко се задњи смије...“.

Утисак недеље му је погрешан, а најмање би му требало бити до смијеха. Јер, толико се избламирао у Москви, да га пет Путина не може опрати.

Прецизније, толико су га избламирали његови лобисти, спин доктори, режимски медији и остала братија, (што заједно са њим паразитира на народној грбачи), јер су неспремни дочекали одгађање тренутка када ће Додика увести код Путина на пар минута ради сликања, да би требао већину тих неспособних креатура одмах помести. Али, прекасно је за то.

Додика су гурнули да петља и лаже о „Истоку“, „састанцима након мјесец и по“ (по завршетку избора???), могућем извозу који је немогућ зато што РС нема шта извести...  и којечему другом, остављајући га да се сам спасава од критика јавности због предугог чекања на слику са Путином.

Додик је за пет московских дана педесет пута на јавној сцени ухваћен у лажи и ту поправке нема.

Да је сва штета у наведеном, Додик би могао и да одмахне руком и закључи - „Некима никада не можеш удовољити, ма шта учинио“, али, овај пут, на млатарању шапама неће завршити.

Не толико због чињенице да је састанак са Путином прескупо плаћен лобистима (нашим парама), већ због огромне штете коју је начинио интересима Републике Српске на политичком и сваком другом плану.

Додик је РС директно гурнуо у жрвањ великих сила и због његове московске фотографије за лични албум, овај ентитет ће платити жестоку цијену. Превелику, ту дилеме нема.

Може се слободно закључити да је Додик врло врло свјесно жртвовао интересе Републике Српске, због сопственог изборног интереса.

Није то ништа ново у његовом дјеловању, али је укупни политички амбијент у којем се то десило најгори могући тренутак, који је могао изабрати само неко потпуно неразуман (да не кажем нешто теже) или у потпуном страху од губитка избора. И једно и друго су Додикове карактерне особине већ дуги низ мјесеци.  

Утицајне државе, које су у овом тренутку тешко конфронтиране са Русијом, неће олако прећи преко Додиковог гурања ноге у око и РС предстоји изузетно тежак политички период још веће изолације, од ове у којој се налази.

Додиково политичко дивљање ранијих година одавно је удаљило стране инвеститоре са ових простора (чак и оне из Србије), а његов последњи акт задржаће их на најудаљенијим просторима док год је он на власти. То је минимум који ће бити појачаван разноразним притисцима, што ће се директно одразити на грађане, који ионако живе на граници сиромаштва.

Руским инвеститорима залуд се надати, јер из те земље у РС махом долазе само шпекуланти, што су извукли преко 700 милиона марака из Нафтне индустрије.

Нико овдје из руског пословног свијета неће похрлити, чак ни привирити, јер пара „на извол’те“ више нема.

Уколико пажљиво прочитате Додикове изјаве „о договорима“, лако ћете уочити да су то само празне ријечи, плитка демагогија, испразна реторика...

Уз наведено, Додик је снажно гурнуо и Србију у велике политичке проблеме; Србији је у овом тренутку најмање било потребно да се њена неутрална позиција у односу на сукоб Москве и Запада око Украјине пољуља, што је Додик учинио директно се сврставајући на страну Русије.  

У оваквим ситуацијама Запад, у правилу, испоставља Београду огромну фактуру. Нагледали смо се тога у протекле двије деценије, али смо се нагледали и драматичних одговора са друге стране Дрине према непослушним и неразумним руководствима са ове стране ријеке.

Сваки пут дебљи крај је извукла РС, а руководства која су то произвела су одлазила. Тако ће бити и сада.

Тешко је отети се утиску да је Додик намјерно ставио Београд у подређену ситуацију и са Истоком и са Западом, чиме се свети због недобијања отворене подршке за своје политичке амбиције.

Слика са Путином, која ће завршити на стражњим дијеловима аутомобила, тек долази на наплату. Огроман новац дат лобистима за њу, мрва је наспрам фактуре која је у припреми. Живи били па, нажалост, видјели.

Зато, делиријум у режимским медијима, који је нагло замијенио петодневне бесане ноћи пуне страха и неизвјесности због питања да ли ће Додик успјети донијети фото/видео материјал из Москве (и не пропасти потпуно прије 12. октобра), дјелује као хропац, крик очајника, а никако попут исказивања задовољства побједника.

СлободанВасковицБлог

Коментари / 35

Оставите коментар
Name

Еуропа

18.09.2014 15:14

Додик је националиста коју би ову дрзаву увео у рат само да би сацувао фотељу, ако нам то ни данас није јасно онда смо и слепи и глухи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Бескиц

18.09.2014 15:34

Двојац Додик-Лагумдзија је спреман да на сваки нацин остане на власти јер знају после ових избора нема им спаса.Санадер је за њих мала маца.Зато не насиједајте на њихове провокације и подвале.У стању су произвести поново рат само да опстану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин-рс

18.09.2014 15:36

Колико је костало ових пар ријеци напацени народ Републике Српске?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Салзбург

18.09.2014 15:38

Ја зивим у Салзбургу и прије цетири године слико сам се са Путином за 0 € Ова Додикова слика је богами прескупа ........

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕСНА

18.09.2014 15:48

ИЗ УСТА ГОСПОДИНА ДОДИКА СИЈЕ СЕ САМО МРЗЊА ПРЕМА СВИМА ОНИМА КОЈИ НЕ МИСЛЕ КАО ОН, СТО ПРИЈЕ ОДЕ БОЉЕ ЗА СВЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ, ОСИМ ДОНЕКЛЕ РУСИЈЕ И ИЗРАЕЛА СВИ ОСТАЛИ НАС ЗАХВАЉУЈУЦИ УПРАВО ЊЕМУ ГЛЕДАЈУ ПОПРИЈЕКО, ЈЕР ЊЕГОВО БАХАТО ПОНАСАЊЕ И УЛИЦНА РЕТОРИКА ОДБИЈАЈУ СВЕ ОЗБИЉНЕ ЉУДЕ КОЈИ ЗЕЛЕ ДА ИНВЕСТИРАЈУ ОВДЕ. И ДОК У СРБИЈИ ДАНАС ПРИМАЈУ УГЛЕДНЕ ГОСТЕ ИЗ УЈЕДИЊЕНИХ АРАПСКИХ ЕМИРАТА КОЈИ ЦЕ ДА ИНВЕСТИРАЈУ У СРБИЈУ НАС ПРЕДСЕДНИК ТРОСИ ПАРЕ ПУТИЈУЦИ ПО РУСИЈИ ДА ПРОСИ НЕКАКВЕ КРЕДИТЕ КОЈЕ ЦЕ ОПЕТ ОВАЈ ЈАДНИ НАРОД ОВДЕ ПЛАТИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

колапс

18.09.2014 16:11

Страх је цудо. Цовјек је избезумљен и 5 дана хода по Русији пред саме изборе. Нема идеју и не зна ста висе да обецава, јер је супаљ на све стране цури. Сад је тотално ујединио народ против себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојко

18.09.2014 16:20

Салзбург сликање је врло битно,сликао сам се и ја са насим предсједником на мањаци под сатором и нико ми није тразио пара,а ко год у мом селу види слику мисли да сам нека фаца и сви ме хвале и завиде

ОДГОВОРИТЕ
Name

бб

18.09.2014 17:53

Мој Стојко ти и онај са ким си се сликао и јесте за сатора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нека ба

18.09.2014 22:19

Радије би сад гласо за СДА него СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

18.09.2014 22:51

А видите ли како га Путин гледа...а Дебелом и Концити пуне гаце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН

18.09.2014 23:11

Отисао Мило замолити Владимира да не даје изјаве за БН, инаце им неце висе дати рафинерију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босс

18.09.2014 23:20

Ако боље погледамо слику и онај мали столиц висе ми лици на неки од ходника у Кремљу него на неки оффице у коме Путин прима неке стране госте. Бице да је Додо тразио да буде комсија са Миром Марковиц јер послије избора једино га тамо неце хапсити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крај

18.09.2014 23:27

Овом посјетом је вјероватно и печатирана убједљива побједа СНСД и већ данас се може рећи крај кампање за њих. Свака част!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

19.09.2014 04:49

Тразио је милијарду ко бојаги за поплављене ма јок бре да купи изборе а оно најмање да мозе побјеци јер без пара куда како је овај народ толико затуцан кад је био рат диловао и склонио се а сад изиграва патриоту

ОДГОВОРИТЕ
Name

снсд

19.09.2014 05:03

Додик је човјек који се бори и ствара, мислим да га требамо сви заједно подржати да смањи криминал и корупцију код својих људи појединих а иначе је најбољи политичар од свих из Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

забринут

19.09.2014 05:56

Слушам синоћ Вучића у емисији ОКО на РТС-у гдје каже како ради од 7 до 1х по поноћи сваки дан. Бори се човјек да државу стави на здраве ноге! А наш Премијер оде на излет у Москву на 5 дана као да је код нас све мед и млијеко. А и кад се врати посветиће се изборној кампањи - баш је брига за: губитке у јавном сектору, посртање привреде, преоптерећеност наметима приватног сектора, презапошљавање у ионако препуним јавним институцијама итд. Јадни ми...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данијел Кецман

19.09.2014 06:26

На ста је он спао. Тако молити за 5 минута сликања, које Депардије или Сегал добију од сале и висе. Он одлази тамо као задњи клосар, не договоривси ниста да би морали да бирају одоварајуце слике на којима се мање види како је свима нелагодно. Тузно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цицвара

19.09.2014 06:50

Успио је излобирати састанак,колико је то плаћено сигурно се никада неће сазнати.Ја претпостављам да је то количина пара која би могла Семберску пољопривреду"ставити на ноге".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

19.09.2014 06:55

Занимљиво је то да када оде у Русију, само цујемо Додикову страну, да се он као несто са Путином договорио, јос никад нисам цуо да је то Путин и потврдио. Мислим када Путин заврси разговор са овим трецеразредним сиротим Предсједником изузетно сиромасног насег ентитета, пита своје савјетнике - ко је био овај сто сам с њим сад прицао? Њујорк има 17 милиона становника, па има једног градонацелника, а Додик 1.300.000 јако сиромасних становника, а понаса се као да представља Беверли Хилс. Спасавај се ко мозе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко, Република Српска

19.09.2014 07:28

Што ја волим ову моју једину Републику Спску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

19.09.2014 07:35

Види како га гледа Путин... Ста све цовек мозе себи допустити да остане на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цицо

19.09.2014 07:35

Хвал богу да је Санадер мала маца. Он се терети за 30 милона еура,а овај нас це морати одговарати за бар милијарду! Увек су ми били смесни они који су тврдили како је Додик нас Санадер. Санадер није имао ни изблиза толику моц у Хрватској колику има Додик у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мали мујица

19.09.2014 07:46

Лијеп поздрав свима : Ја се налазим у западној Европи вец висе од 30 година и добро се слаземо са свима из бивсе Југославије нити се свадјамо, нити се мрзимо, помаземо се да опстанемо да помаземо својима из роднога краја. А сад од Баји и његовој посјети Русији цовјек је отисао тамо да трази новац и подрску да јос висе завади овај нас напацен народ. На нама је да ли цемо да нас опет преваре ови неспособни политицари и јос несто, ја када додјем у Босну на годисни одмор, не видим на цестама аута са руским таблицама, вец западне Европе, тако да нам буде јасно свима да је западна Европа нама преца од Русије. Угодан дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

19.09.2014 08:15

Ово морате погледати. Линк 1.канала руске ТВ. хттп://www.1тв.ру/неwс/полит/267907

ОДГОВОРИТЕ
Name

Забринут

19.09.2014 08:29

Ста це бити са Емиром Кустурицом !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

19.09.2014 08:52

Опет це те изгубити ( ПДП ,СДС и остали )!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Вук

19.09.2014 09:12

И уз све то има своју"палачу"хаххахаххахха. Просто не могу да вјерујем како је Путин себи дозволио ову бламажу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

19.09.2014 09:51

Лактаси це сад зараст у коров, а наса Бијељина це конацно да буде јос љепса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Промјене

19.09.2014 11:01

Ако овај народ жели боље, ако жели посао, плате, пензије, стипендије и остало што чини живот лакшим, треба да отјера Главног Бају и његове полтроне са политичке сцене и да власт у руке преда човјеку из народа који ће да ради за народ. Промјене!!! Тадић предсједник Републике Српске!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зен

19.09.2014 12:00

Увелико је кренула изборна кампања,па странке и "лидери" (у цијелој БиХ) стандардно нуде "куле и градове" ако се њима да глас... Али,ово што ради Милорад Додик је непревазиђено,то до које мјере он подцјењује интелигенцију обичног човјека... Нарочито када истиче да је нешто (и то управо сада пред изборе) изузетно важно договорено,нешто што ће увелико побољшати ситуацију,тако објашњава и овај пут у Русију (који је коштао ко зна колико) и тај (као) неки договор са предсједником Русије Путином,заиста смијешно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ла

19.09.2014 13:25

Зивио Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

тооти

20.09.2014 05:36

Цуо сам да је велики Баја молио Путина да му запјева на уво ,Не мозе нам нико ниста, јаци смо од судбине. Медјутим Путин рекао ,,Морас јос да увјезбас текст,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

академик

20.09.2014 13:02

У случају да овај народ, након свега, поново гласа за додика милорада, онда овај народ и треба онда да нестане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јојјјјјј

20.09.2014 13:14

који израз путиновог лица кад је цуо од доде 1000000км да преведем јесили луд ДОДО

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзи

20.09.2014 18:53

Поуздана информација је да су и Амери рекли Вуцицу да предсједника под хитно откаци и пусти низ мутну воду као низ ону бујицу у Текији

ОДГОВОРИТЕ