Непотизам у МУП-у Републике Српске

Бојан Косић је изгубио још једну шансу да се запосли у Министарству унутрашњих послова Републике Српске. Високу школу МУП-а је завршио давне 2009. године, али ће по свему судећу, и шесту годину провести на бироу.

Република Српска 18.09.2014 | 16:25
Непотизам у МУП-у Републике Српске

На посљедњем конкурсу МУП-а, објављеном у јулу ове године, Косић није прошао.

И Драган Кошћо је конкурисао на сва радна мјеста за која су потребна средња, виша и висока стручна спрема, иако је завршио највише образовање МУП-а, још прије пет година. И он је своју радну књижицу опет однио на шалтер завода за запошљавање, а каже да му није јасан систем бодовања при примању радника.

Директор полиције, Гојко Васић поручује да су предност при бодовању имали дјеца палих бораца, као и они који су завршили вишу школу МУП-а. Па тек онда на ред долазе они са дипломом високе школе.

Проблем имају и Бојан Косић и Драган Кошћо, јер већ пет година чувају диплому у ладици. Тврде да су се жалили у жалбеном поступку и Министарству унутрашњих послова,  и кабинету предсједнице Владе и Полицијском одбору. Од тога изгледа није било пуно вајде, јер је конкурс завршен.

Косић и Кошћо тренутно чекају одговор из Омбудсмана БиХ.

БН ТВ

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

Радник

18.09.2014 15:18

Подњети под хитно кривицну пријаву. Директор полиције одлицно зна колико је у МУПу распоредјено возаца и секретарица, који су студирањем уз рад стекли виси степен струцне спреме, јер он даје сагласност на предлоге за распоред и потписује рјесења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

карло

18.09.2014 15:33

Непотизам и то какви дјевојка из дубице студирала 12 година али церка инспектора који је прије рата био криминалац и продавао бостан а сад ведри и облаци у цјб приједор

ОДГОВОРИТЕ
Name

куца

18.09.2014 16:40

Па сто цекате Аустралија и Нови Зеланд јос примају емигранте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазљиви муп

18.09.2014 17:44

Ста с..у моја колегица је заврсила вису сколу јос поцетком 2009. и није добила посао само сто није уцлањена у криминални СНСД. Јос у закону писе да полицајци не смију бити цланови политицких партија...а СНСД и Додик као постују закон, смијесно. Јос министар рекао бице запосљавани редом ко је када заврсио, знаци лазов и он, сто знаци сви у СНСД-у су лазови :).... Јадна дрзава и власт у њој, једва цекам октобар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУП-овац

18.09.2014 17:50

Нисте ви видјели још шта је непотизам у МУП-у. Готово цијела постава и структура МУП-а пстављена је по бабине и дедине линије уз услов да имате што мању стручну спрему. Када провјерите шта су по занимањима наши руководећи кадрви МУП-а изненадићете се да та институција још увијек и постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неправда

18.09.2014 18:05

дрзава нам је пуна неправде тако да ме ово уопсте не изненадјује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан

18.09.2014 18:14

Златно правило каже:"Кад треба да се нешто смуља, направи комисију". Тако се ради у свим јавним установама. Фамозна комисија за пријам увијек зна који од кандидата није члан секте зване СНСД. Таквом кандидату се даје 0 бодова. Кандидатима који су чалнови поменуте секте се даје маxималан број бодова иако су неспособни за посао. После се сви ваде са причом о дјеци палих бораца.Е на врх ми је главе више прича о дјеци палих бораца. Савез за промјене добија 100% и чисти секташе са власти па да и дјеца преживјелих бораца могу да се запосле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пањко

18.09.2014 18:19

Ста је момци када нису стеле упалиле сада се залите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

соко

18.09.2014 18:30

тај из угљевика је министров... Јовичић_непотизам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

18.09.2014 19:04

Непотизам је најгори облик канцера у сваком друству а поготово насега. Укратко - оне биг хаппy фамилy!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

18.09.2014 19:23

Дјеца погинулих бораца су имала предност у односу на остале...то је прва нормална ствар коју сам цуо из ове владе...Министар Јовициц је испунио своје обецање..Јовициц за предсједника!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како?

18.09.2014 19:39

Знам момка пристојног, културног, не пије, не пуши, завршио криминалистику редовно послије гимназије али не може никако добити посао. А ови који се запошљавају су ужасни, они би требали бити предмет полиције јер су пијани до зоре у кафанама, понашање нула а о интелигенцији је сувишно причати. Додуше, имају сви партијске књижице, и кад мало размислимо, такви и требају оваквој држави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И.Сарајево

18.09.2014 19:50

Када је у питању пријем у Цјб.И.Сарајево списак ко треба да буде примљен је правио Сташа Клошарац и знам да је примљен један момак из Угљевика или Модриче...Ко није подобан тј. активиста СНСД-а није мога бити ни примљен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зиле

18.09.2014 20:02

Ма какав непотизам? Битно је само да си домаћи и напредујес у слузби.Није битно сто не знаш гдје се улази на факултет чију диплому носиш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

18.09.2014 20:18

И све док се оваква политика буде спроводила шта ми обичан народ можемо очекивати. Али мислим да се томе назире крај у октобру када би нова власт требала увести праведнији систем који ће омогућити сваком једнаку шансу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зандар

18.09.2014 20:33

Ја сам дугогодисњи радник МУП и ово је страсно и неподносљиво постало колико је ова институција политизована,не само да се политицари СНСД мијесају у кадровску политику него и одредјују кога треба процесуирати,цесто и измисљати кривицна дјела тамо гдје их и нема,а кога не треба,односно зазмирити код тог криминала.Професионалци у оваквом Муп не могу опстати.Надам са да це ово врло брзо проци и да це постени полицајци нормално моци радити свој посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки СДС

18.09.2014 21:31

Момак из Угљевика био је најбољи студент или други у рангу,није битно.Ради истине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пробајте ово..

18.09.2014 21:34

хттп://www.yоутубе.цом/wатцх?в=еЗмЦw7-Wа1М

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боме

18.09.2014 23:05

Исто је и у Пореској управи РС, на конкурсу за мјесто савјетника за економска питања питања први на ранг листи је Радован Самардзија, бивси (и смијењени)директор робних резерви РС, тренутно запослен у ПУРС на поменутом мјесту на одредјено вријеме. Конкурс је због њега и расписан. Ја сам други на ранг листи, са магистеријем, докторатом и доцентуром из фискалне економије, те десетогодисњим истразивацким искуством. И на крају али не и најмање битно, дијете погинулог борца ВРС. Имаце и овдје Омбудсман посла, цекам конацно рјесење из Агенције за дрзавну управу па да поднесем залбу. Неко паметно реце, Аустралија је отворена за образоване људе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

муп није глуп

19.09.2014 04:21

Ал се овај Гоја излага. Први критериј је црвена књизица, други и до 15 хиљада. Ако два кандидата имају исти број бодова само тада има предност дијете палог борца. Кад орица о социјали која ницим није прописана БЕЗОБРАЗЛУК . Ста мислис гоја кад би полиција исла том логиком нарусио јавни ред и мир али посто не ради ни он ни зена неце га пријављивати јер це добити новцану казну. Знаци народе ако немате пара немојте регистровати ауто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Промјене

19.09.2014 06:28

Највиши општински функционери СНСД-а завршавали су посао у МУП-у члановима странке са подручја њихове општине. Људи којим нико у породици не ради и који имају малу дјецу, нису добили посао само зато што нису чланови СНСД-а. Овоме се мора стати у крај. Како? Гласати за промјене!!! Гласати за Тадића!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

19.09.2014 07:22

Господо, дали то знаци да дијете борца са заврсена цетири основне има предност при запосљавању над кандидатом који има вису струцну спрему.Ако је то тацно онда се РС не писе добро јер це је водити људи Аналфабете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАЈА ДЕСИЦ

19.09.2014 08:02

ПРИЦА О ПРЕДНОСТИ ЗАПОСЉАВАЊУ ДИЈЕЦЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА ЈЕ ОПСТА ФАРСА ДА СЕ НАРОДУ ЗАМАЗУ ОЦИ ЈАСАМ ДИЈЕТЕ ПОГИНУЛОГ БОРЦА КОНКУРИСАЛА САМ ЗА РАДНО МИЈЕСТО НАМЈЕСТЕНИКА ТО ЈЕСТ ЦИСТАЦИЦЕ У МУПУ И НАРАВНО НИСАМ ПРОСЛА УЗАЛУД СУ БИЛЕ И ПРЕПОРУКЕ БОРАЦКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ УЗАЛУД И ТО СТО САМ У ТЕСКОЈ МАТЕРИЈАЛНОЈ СИТУАЦИЈИ СТО НЕМАМ СА ЦИМ ДА ХРАНИМ ДВОЈЕ ДИЈЕЦЕ ПОСАО НИСАМ ДОБИЛА ЈА НЕЗНАМ СТА МИ ЈОС ТРЕБА ДА ДОБИЈЕМ ТИХ ФАМОЗНИ 15 БОДОВА МОЗДА ДАСАМ РОДИЦА МАРКА ПАВИЦА ВЈЕРОВАТНО БИХ ДОБИЛА ПОСАО ЈЕР У ОВОМ ГРАДУ ЈЕ СВЕ МАРКОВО ПРИЦЕ О ЗАПОСЉАВАЊУ ДИЈЕЦЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА СУ ЦИСТЕ ЛАЗИ И НИСТА ВИСЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

маријана

19.09.2014 08:02

Са заврсеном висом сколом унутрасњих послова који су заврсили јос давне 2007 нису просли на овом конкурсу а конкурисали су како на мјесто висе тако и на мјесто средње струцне спреме и опет нигдје нису имали предност....тузно али истинито

ОДГОВОРИТЕ
Name

Случајно знам

19.09.2014 08:12

Сви они који су завршили Вишу и Високу школу МУП-а РС-а то што сад не раде треба да захвале бившем Министру Чађи. Многи у МУП-а су врло брзо завршавали приватне факултете по Србији, РС и Федерацији, убрзано попуњавали упражњена радна мјеста, јер су тако постали дио гласачке машинерије овог криминализованог СНСД-а.Бар је тако у ЦЈБ И. Сарајево

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојко

19.09.2014 08:39

Немања, смањи дозивљај, или се пресели у Калесију, тамо це ти цеститати на коментару, види се да си добар менадзер, кад по теби дјеца палих бораца сада требају имати десет година, нек је теби добро, а сиротиња не мора да зиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

карло

19.09.2014 08:47

Праве профионалце премјестају из станице у станицу, а на мјестима гдје треба да се приме наси млади кадрови раде послусни СНСД кад рови, који су заврсили факултет у Љусини/ФБиХ/.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисо

19.09.2014 09:22

Људи и боље сто вас нису примили. Јер у мупу рс могу да опстану само политицки подобници,полтрони и глупаци. Паметни и професионалци у мупу рс не могу да опстану јер су на свим руководним мјестима постављени полтрони који су са неким приватним тренерским и факултетима досли на руководеца мјестау мупу зато сто су послуснијци. Радим у мупу и размисљам да напустим и да идем негдје вани. Зато момци вјерујте ми да ниста добро не пропустате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола_исток

19.09.2014 19:06

Нажалост ово је само кап у мору. Све институције којима руководе кадрови СНСД-а су мјесто и средство за манипулације и махинације. То једноставно мора да престане у супротном спаса нам нема, не требају нам никакви спољни непријатељи, пуцаће Србин у Србина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

побјегао из мупа рс у другу институцију

19.09.2014 20:27

висе не мозес никог зауставит одмах се вади цланска карта СНСД и показује оно гдје си колега а камоли тески криминал да неко рјесава,среца па сам на вријеме успио побјеци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дванаести октобар

20.09.2014 11:46

Како поштених и способних младића са завршеном школом унутрашњих послова има без посла а поједини криминалци који су дијелили паре са зеленашима и даље су на леђима пореских обвезника то јест примају плату и раде у бањалучком ЦЈБ

ОДГОВОРИТЕ
Name

бидзи

01.10.2014 11:11

Од 1992 год.радник сам МУПа РС на пословима радника у кантини у ССУП Б.Лука.Новом систематизацијом радних мјеста 2008 год укида се кантина и моје радно мјесто.Будуци да ми ни тада није дата могуцнос да останем да радим на неком другом радном мјесту,била сам принудјена да своје радно ангазовање наставим као Закупац кантине у Управи за полицијско образовање,по основу Уговора о закупу.Након истека Уговора,изласком на Јавну лицитацију за давање под закуп нисам имала прилику да наставим са радом.Веома је вазно нагласити да је кантину на тој лицитацији добио инспектор МУПа РС!Али као треце лице,како би све изледало исправно и не намјестено,наравно!Као дугогодисњи радник МУПа ,са толико година активног радног стаза, сада се налазим на Бироу за запосљавање.На посљедњем конкурсу МУПа објављеном у јулу ове године,конкурисала сам на упразњено радно мјесто помоцног радника у кухињи и на послове одрзавања,надајуци се да цу имати предност при запосљавању обзиром на нацин на који сам остала без запослења.послије обављеног разговора,одлуке Комисијеи ојављивања ранг листе успјесних кандидата моје оцекивање се није обистинило.И овај пут на радно мјесто за које сам конкурисала прва на ранг листи,са највецим маx.бројем бодова 15,примљена је снаха Директора ВСУПа у Управи за пол.образовање,док сам ја имала свега 11 бодова.Питам се само како и на основу цега је бодовано!? Залити се имамо право!Коме,,,,и ста оцекивати,,,исто!???

ОДГОВОРИТЕ
Name

бидзи

04.10.2014 21:09

Од 1992 год.радник сам МУПа РС на пословима радника у кантини у ССУП Б.Лука.Новом систематизацијом радних мјеста 2008 год укида се кантина и моје радно мјесто.Будуци да ми ни тада није дата могуцнос да останем да радим на неком другом радном мјесту,била сам принудјена да своје радно ангазовање наставим као Закупац кантине у Управи за полицијско образовање,по основу Уговора о закупу.Након истека Уговора,изласком на Јавну лицитацију за давање под закуп нисам имала прилику да наставим са радом.Веома је вазно нагласити да је кантину на тој лицитацији добио инспектор МУПа РС!Али као треце лице,како би све изледало исправно и не намјестено,наравно!Као дугогодисњи радник МУПа ,са толико година активног радног стаза, сада се налазим на Бироу за запосљавање.На посљедњем конкурсу МУПа објављеном у јулу ове године,конкурисала сам на упразњено радно мјесто помоцног радника у кухињи и на послове одрзавања,надајуци се да цу имати предност при запосљавању обзиром на нацин на који сам остала без запослења.послије обављеног разговора,одлуке Комисијеи ојављивања ранг листе успјесних кандидата моје оцекивање се није обистинило.И овај пут на радно мјесто за које сам конкурисала прва на ранг листи,са највецим маx.бројем бодова 15,примљена је снаха Директора ВСУПа у Управи за пол.образовање,док сам ја имала свега 11 бодова.Питам се само како и на основу цега је бодовано!? Залити се имамо право!Коме,,,,и ста оцекивати,,,исто!???

ОДГОВОРИТЕ