Предност при запошљавању у МУП-у

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић изјавио је да предност при запошљавању у МУП-у Републике Српске комисија једино може дати дјеци погинулих бораца или евентуално неком ко се налази у тешкој материјалној ситуацији.

Република Српска 18.09.2014 | 14:47
Предност при запошљавању у МУП-у

"Имамо случајеве да су бивши студенти Високе школе Министарства унутрашњих послова Републике Српске сада супружници и ниједно не ради, због чега се једно прими да породица функционише", рекао је Васић данас новинарима у Бањалуци.

Васић је навео да МУП Српске жели да се оствари то да људи који су са простора Источног Сарајева и Требиња раде у градовима. Он је рекао да се у МУП-у Републике Српске прво запошљавају они који су завршили високу и вишу стручну спрему. Коментаришући постојање неких примједаба на терену у вези са квалитетом нових униформи Полиције Републике Српске, Васић је рекао да је задовољан новим униформама, јер су оне, на неки начин, промјена.

"Да ли је произвођач на неким униформама направио замјену материјала и грешку, то је ствар института који су нам дали гаранције да је материјал квалитетан. Они треба да пошаљу узорке који нису тог квалитета да се провјере и врате произвођачу", каже Васић.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лија

18.09.2014 13:07

Предност при запошљавању треба дати часним и поштеним, како би се ријешили ових који на путевима купе харач и брукају институцију у којој раде.Господине директоре, полиција отима новац на путевима. Поднесите оставку ако нисте спремни ријешити корупцију у МУП-у Републике Српске.Покрените активности у откривању коруптивних појава којих је на претек. Метода за то има, само треба воље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мг

18.09.2014 13:43

Посао у МУП-у може да добије неко ко се презива Пена и ли је припадник есенесдеа , наравно да прије тога мора "набавити" било какву диплому.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

18.09.2014 15:35

Како директора Гојка Васица није срамота да даје овакве изјаве о породицама погинулих. Он је показао право лице, ја му се годинама обрацам захтјевима за распоред. Заврсио сам факултет прије 5 година, син сам погинулог полицајца, а свједок сам константног распоредјивана возаца, секретарица, којецијих синова и кцери... ускоро опсирније...

ОДГОВОРИТЕ