"Додик у московским ходницима" тврди НДП

Боравак Милорада Додика и Жељке Цвијановић у Русији, који већ три дана по московским ходницима  чекају да их  прими неко из руководства Руске Федерације, прави је примјер њихове бахатости,  импровизација и неорганизованости , саопштено је данас из Чавићевог НДП-а

 

 

 

 

Република Српска 18.09.2014 | 08:10
"Додик у московским  ходницима" тврди НДП

Срамотно је да грађане Републике Српске, зарад изборних потреба, заваравају својим наводним добрим односима са руководством Руске Федерације, а већ три дана у Москви нико од званичника власти Руске Федерације са њима није проговорио ни ријечи, чак ни  нижеразредни функционер у рангу помоћника  министра.

Здравом разуму је непојмљиво да  им је требало да у Москви постигну договор о куповини мазута из Рафинерије Брод за потребе гријања Бањалуке и Приједора са Зарубњежњефтом који је сувласник Рафинерије у Броду?

Куповину мазута којег рафинерија Брод има у изобиљу и не зна коме да га прода могли су обавити телефонским позивом, иако су за набавку мазута надлежни локални органи власти Бањалуке и Приједора, а не Предсједник Републике и Предсједник Владе Републике Српске. Успут, то мазут би требао бити набављен поступком јавне набавке, а не разговором у „четири ока“.

Када су већ договарали ново задужење , овај пут код Руске ВТБ банке , у висини од наводно 75 милиона евра, зашто им није пало на памет да са руским купцем рафинерије Брод договоре да они плате Републици Српској 75 милиона евра колико су остали дужни према приватизационом уговору за неплаћене порезе и доприносе Рафинерије Брод. Умјесто да се код руске банке задужује Република Српска, једноставније је било да се код те исте банке задужи руски власник рафинерије Брод и одмах једнократно врати укупан дуг према  Републици Српској.

Зар Милораду Додику и Жељки Цвијановић није пало на памет да инсистирају код  руских партнера да плате дуг буџету Републике Српске, умјесто што нас додатно задужују новим кредитом, а притом је  износ дуга и кредита  идентичан.

Жалосно је и трагикомично у којој се мјери злоупотребљава традиционално руско-српско пријатељство злоупотребљава у  страначке предизборне сврхе непотребним и скупим боравком у Русији.  Обијајање московских прагова и мољакање по ходницима  да их неко прими на пар минута разговора, додатно је брукање Републике Српске  у јеку изборне кампање, а све у функцији испразне приче  „како су у Русији постигнути историјски договори“ што је, наравно, бесмислено и  далеко од истине.

Права истина, коју грађани Републике Српске требају знати,  је да су изиграли руске партнере у постприватизацином периоду Нафтне индустрије , јер су Руски партнери до данас уложили око 350 милиона евра у Нафтну индустрију која тренутно биљежи губитак у пословању од готово 300 милиона евра, јер нема пласмана  за своје производе на подручју Федерације БиХ.

Права истина је и да су Додикови партнери Лагумџија и Човић потпуно блокирали тржиште Федерације БиХ за производе Рафинерије и поред силних Додикових лажних  обећања да ће ријешити проблеме са њима што је руским партнерима постало неподношљиво. Истина је и да су истраживања потенцијалних налазишта нафте у
Републици Српској пред колапсом, у шта су руски партнери уложили неколико десетина милона КМ вјерујући наводима Додикове власти да на подручју Српске има перспективних нафтних налазишта.

И, коначно,  истина је да прикључак гасовода из Републике Српске на Јужни ток за Гаспром зависи од Републике Српске а не од Гаспрома. Они ће дозволити да се Република Српска сама финансира и гради прикључак на гасовод  Јужни ток под условом да власти Српске гарантују минималну потрошњу гаса која је Гаспрому исплатива за испоруку и гарантована у континуитету дужи низ година.

Будући да у Српској не постоји довољно потрошача за такве пројекције, Додик је руским партнерима обећао изградњу двије гасне електране, како би се обезбиједио континуитет потрошње гаса, што је Гаспрому и најважније.Умјесто да струју у Републици Српској производимо на угљенокопима и  хидропотенцијалима којих имамо у изобиљу, Додик пристаје да у будућности  производимо струју  увозним гасом, а киловат тако произведене електричне енергије је вишеструко скупљи него у хидроелектранама. Зар нико није примијетио да земље у окружењу, попут Србије и Хрватске, које имају традицију потрошње гаса, и не помишљају да граде гасне електране које ће производити струју из увозног гаса.

Да закључимо - Додик је са Цвијановићком  у Русију отишао, не због интереса српског народа, којег наводно тамо представља, већ због изборних интереса Савеза независних социјалдемократа.

Ако  је већ отишао у државну посјету Руској федерацији, Милорад Додик би се тамо требао понашати као државник, а не као пијачни накупац, како нажалост изгледа његов трећи дан боравка у Русији - држави са којом нас вежу братске везе наша два  народа.

 

Саопштење за јавност Народног демократског покрета

 

Коментари / 45

Оставите коментар
Name

За цаву

17.09.2014 07:46

Ти не мозес ни у ходнике доци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

забринути градјанин

17.09.2014 07:46

Предлазем да градјани Републике Српске скупе новац да се Милораду направи востана фигура Владимира Путина. Да се висе не бламира па нек се слика с њим по цитав дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

исток

17.09.2014 07:47

Трази спаса, али га не мозе наћи. Готови су и он и мачкица у чизмама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борислав

17.09.2014 07:47

Није он отишао послом у име РС већ је отишао да испита могућност насељења после губитка избора. Да је паметан остао би већ сада тамо и не би се враћао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

17.09.2014 07:48

боље и овако него стоје колиција се удрузила са првим мартом против републике српске лудице оцјенити 12 октомбра

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

17.09.2014 07:48

Нико није од нормалних градјана другације ни видио њихов боравак у Руској Федерацији

ОДГОВОРИТЕ
Name

уг

17.09.2014 07:51

само измисљај те Додику не мозе нико на црту цавиц има коментар па зна народ како је дило кад је он и сдс пдп били на власти ни плата ни пемзија ма нема образа цовјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

17.09.2014 08:00

У какве смо се то људе претворили, па смо дозволили да нам овај нитков буде предсједник??? Јесмо ли ми масовно хипнотисани, или нас је неко масовно дрогирао, па не видимо ове јаде и чемер? Ако ово зло остане на власти, срамицу се што сам Србин!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

др Дабиц

17.09.2014 08:01

Док је Цавиц био на власти пензије су биле веце,права бораца и примања веца,у рату су фирме радиле ви увлакаци у гузицу СНСД сте криви за све и сад се увлаците Ронхилу коментарима....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татикин

17.09.2014 08:02

Пошто су им мандати при крају и морат ће се растати , користе задњи прилику за śвалеранцију !!! Љубавно путовање , на рачун народа !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

17.09.2014 08:04

Од Доде се није ни могло несто друго оцекивати.Он иде за свој, а не интерес народа.Право је цудо, да је толике године успјео обмамљивати народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр. Шуњић

17.09.2014 08:19

Све је истина, од прве до посљедње ријечи. Још да је неко други потписао текст (и Чавић се сломио од поштења), звучало би пуно боље... А код тог пласирања производа из Босанског Брода у Федерацију... О томе посебна тема, ко и како, зашто??? Да је Лакташки каба****** јавно казао народу у БиХ- купујте производе из рафинерије, нека паре остају у држави, да нам свима буде боље... можда би се продавало и у Федерацији. Он и изјаву о поплавама преокрене у неке снове о "референдуму"! Па зашто би људи из Федерације финансирали и економски јачали народ у дијелу Босне који жели да се "одвоји"??? Ја први не бих динара дао људима који ме отворено мрзе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

17.09.2014 08:21

Нека је у ходницима.Ми смо голим прсима,кад кажем ми мислим на српски народ,спречили план БАРБАРОСА-1 и сад план БАРБАРОСА-2,који се спроводи над Русијом. Нека нам Русија да нешто,вратићемо кад се могне. Хрватски су политицари 90-тих по WЦ "гањали" Америцке "трећеразредне" дипломате и добили Државу. Ненавијам нити за било кога ,али..... "Будимо Људи"- слуша нас Павле и са Св. Савом се моли код бога на Литрургији за Србе. МИРАН САН свим људима......... Ђорђе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

17.09.2014 08:26

Немогу да вјерујем да се о оваквим стварима расправља !! Јели икоме мозда познато да Додик нема никаквог утицаја на подруцју РСа сто се тице Гаса Масота или томе слицно ? Једини набављац Гаса или Мазота је Енергоинвест једино они имају застицена права и уговоре са Русијом да набављају сретства за енергију на подруцју БиХ. Посто РС припада Босни и Херзеговини одма са тим и немају таква права ово је Додикова финта за изборе људи не падајте на овакве глупости Поздрав свим добрим људима ма које вјере то били

ОДГОВОРИТЕ
Name

мудрац са истока

17.09.2014 08:34

колко треба да прође времена да појединцима дође у главу да се ради о професионалном манипулатору, бестиднику, дезертеру, лицемјеру, лажову, бахатом човјееку који је спреман на све и да има личну корист, па то је прије 20 година покаазао бјегом са црте и шверцом, док су други гинули. Методи манипулације су куповина свих и свакога новцем који није његов него народни. купио је многе ухљебљујући их на терет Буџета и јавних предузећа правећи од тих истих неспособне субјекте због енормних трошкова, али то њега не интересује, и резултати свега тога су ето такви и нажалост сваки дан све гори када су у питању народне масе које гладују. ви који подржавате оваквог човјека замислите се сами над собом, колико сте учесници у овом самоуништењу, јер и ви ћете убрзо доћи на ред, и задуживању дође крај????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Рибиц

17.09.2014 08:38

Мозете ви писат ста хоцете .Додик је један векики цовјек .Сви би били сретни да га имају и Мускимани и Хрвати и Србија .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Либертас

17.09.2014 09:00

Сваки званицни разговор (цак и телефонски) а камоли сусрет се објављује на страници Кремља :хттп://www.кремлин.ру/неwс у рубрици новости мозете погледати ста је Г-дин Путин радио тог дана. Насег Милета јос нема као ни прослих пута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сс

17.09.2014 09:13

ПЕТРЕ..ПИТАЊЕ ЗА ТЕБЕ... Кад казес боље и овако него коалиција ...да ли то знаци да ти подрзавас ову Додикову г**** сто овај народ толико краде???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

17.09.2014 09:15

Готов је, само извуци це Миле своје негдје, накупио се он доста новца до сад...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЗо

17.09.2014 09:49

Није он бахат,он је сељак.Њега неко савјетује да се брука,и он то ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

столе

17.09.2014 09:54

Предсједник је љут као рис, неке гу**** у Бања Луци су стварно испрепадане ста це бити с њима кад се командант врати,наводно велику су врецу узели лобисти да боравак у Москви буде спектакуларан и организован на највисем нивоу а не да се Путин, Медведев и Лавров цекају данима и тиме народу даје могуцност и вријеме да од тог цекања прави спрдацину јер сад висе није сигурно да це закасњели Путин донијети убједљиву предност на изборима,једино кад би се Путин јавно обратио бирацима и тразио да заокрузе команданта,мало вјероватно али све је могуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

17.09.2014 09:55

Јавна је тајна да фунционери малих државица(ако они захтијевају састанак) за састанак и сликање са Путином морају прво да уплате од 100 000 долара па навише!Друга је ситуација кад их Путин позове-тада се не плаћа!Не знам је ли наш Миле понио трећи примјерак уплатнице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗИКY

17.09.2014 09:57

Није ово први пут да они праве фарсе. То све раде уз помоћ појединих медија а ако било копотрази руске званицне сајтове схвати це да је било јос оваквих слуцаја. Нарпбе образујјјј се!!! Изадјимо из оквира турбо фолка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

17.09.2014 10:06

ГОТОВ ЈЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

крле

17.09.2014 10:26

Није спорно да је Баја "велик"цовјек, мислим по висини, није спорно ни да га не воле друга два народа, спорно је да нас брука, да нас третира имбецилима, да немамо своју главу, да смо ментално заостали, да нас брука, те да га не воле ни стога ни Срби, подијелио је нас народ, страшно, уз све то све осиромашио, а себер, своје и ддиће издвојио у касту мулти мулти милионера, е не може даље, барем од 12.0ктобра...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

17.09.2014 10:27

Дебели треба да објасни како му напредују заједницки послови са Срадомиром пардон Цедомиром Јовановицем.Њих двојица имају многе фирме у заједницком власниству...па нек изадје и објасни то народу РС и нека објасни онај соу и намјестени ТВ "дуел".Дебели треба да објасни како је уцествовао у убиству Зорана Дјиндјица.Дебели треба да објасни сто је лагао људе у РС кад је у питању Референдум,Русија,ауто-пут,сто је манипулисао Србима и крао од нас, сто је манипулисао ратном сироцади,РВИ,демобилисаним борцима и моного сто-ста има због цега Дебели треба да виси!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кпз фоца

17.09.2014 10:43

Додјите код нас у Фоцу, бицете примљени одмах за вас двоје овде увијек има мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицко

17.09.2014 10:56

Казе неко у овим коментарима.Сви би били сретни да имају додика.Па нек иде брате.Покраде бога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козара

17.09.2014 11:04

Отишао је да изнесе паре прије избора.. Дипломате се не прегледавају на граници и нико незна шта је однио у Русију..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неwс

17.09.2014 11:12

Путин има много посла и нема баш простора да се нађе са Ким Ба Додом иако би много вољео да се виде. Ево шта је све данас Путин направио: хттп://енг.кремлин.ру/неwс Данас је обавио два телефонска разговора и честитао двојици рођендан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

17.09.2014 11:45

А погледај његов видео говор гдје подвлаци како је са народом науцио бас по пијацама продајуци купус са оцем

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос прица

17.09.2014 11:57

Хео...први пут се јављам на овом порталу па би вас питао засто овдје видим сви пису некаве скраценице од имена нико не писе пуно име и презиме.Хео ти не смијес да написес зато сто цекас да видис ко це побједити па да му се приклонис тако многи на овом порталу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрина

17.09.2014 12:22

Хахахахаха Као пудлице а нај залоснији је Синиса Михаиловиц хахахахаха. смијесно како то он извјестава исто као да је договорен посао у вриједности 500 милиона, ако је успјех договорити кредит у износу од 76 милиона еура онда ова власт рс сматра народ слијепим и будаластим...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Достанић Станари

17.09.2014 12:24

Додик,Цвијановић,Радишић,Шкрбић.......кука нама с њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

17.09.2014 12:29

Ово је обични предизборни маркетинг и трик рачунајући да ће неко насјести на фору Додика и Цвијановићке.Укратко,бламажа и ништа корисно за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕО

17.09.2014 12:39

Који ће рачун набити, 4 дана у ромингу, бог те...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта су тражили?

17.09.2014 12:44

Можда су тражили скривену библиотеку Ивана Грозног?

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

17.09.2014 13:05

брацо срби скините наоцале са оцију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола_исток

17.09.2014 13:35

Невјероватно је колико ниско се људи спуштају само да би добили јефтине предизборне поене. И најгоре од свега још један кредит на леђа измученог народа и посрнуле привреде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алеx

17.09.2014 15:03

Отисао да трази азил... Врацај се овамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

17.09.2014 16:52

Па кад би Путин и друство сваког примало отисо би и ја мало у посјету!!! Хеј мој додо мој магарац!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјак

17.09.2014 17:16

лазу да је Путин на истоку, кад је данас у Москви имао састанак, све имате на www.енг.кремлин.ру А ево и хронологије: хттп://постимг.орг/имаге/ј45yx9плв/

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

17.09.2014 18:15

Сакупљање политичких поена очигледно не зна за границе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прандјо

17.09.2014 20:55

Све на туњице на висегодисње робије послије избора!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

18.09.2014 05:12

Баја, мани се Путина. Додји под саторе продје кампања, а ти ниста не отпјева. Остави Зељкицу да цека по ходницима :-)

ОДГОВОРИТЕ