Алегри: Баксуз, малер или тиранин?!

Масимилијано Алегри под присмотром италијанске штампе. Не због неспорног тренерског умећа, већ због малера који га бије сада већ годинама. Наиме, 47-годишњег стратега наставили су да прате проблеми са повредама играча са којима се борио у прве две сезоне у Милану. Одлазак у Јувентус није променио ситуацију. До сада би, додуше, већ требало да се навикао.

Фудбал 17.09.2014 | 11:45
Алегри: Баксуз, малер или тиранин?!

Али, није лако. У Торину мора да се сналази без Андрее Пирла, Артура Видала, Алвара Морате, Андрее Барзаљија и Луке Маронеа (Карлос Тевез се опоравио). Такав хендикеп опчињава медије на "Чизми", који покушавају да пронађу разлог толико честим боловањима.

Замор због Светског првенства свакако је један од њих, а ни турнеја по Азији и Аустралији, односно пут од 30.000 километара свакако није помогао. Разлика у клими и у временским зонама учинила је своје.

Али, можда је мало и до Алегеријевих метода? Либеро је, наиме, прстом уперио баш на шефа струке и израчунао да је његове прве две сезоне на клупи Росонера обележило чак 137 повреда од којих је 78 било мишићних!!!

Алегри не важи за суровог тренера. Али, да ли ипак превише захтева од својих играча?

Коментари / 0

Оставите коментар