Видео: Касиљас - 15 година на голу Реала!

Током тог периода стајао је на голу 683 пута, а то никоме није пошло за руком од његових претходника.

Фудбал 17.09.2014 | 11:30
Видео: Касиљас - 15 година на голу Реала!

У петак је било тачно 15 година, како је Икер Касиљас (33) дебитовао за Реал Мадрид против Атлетик Билбаа на Сан Мамесу и одмах се видело да су добили голмана за велика дела. Тадашњи 18-годишњак је ноћ пре ватреног крштења на голу Краљевског клуба требало да дели хотелску собу са садашњим помоћником Карла Анћелотија, Фернандом Јером, али је тадашњи тренер Џон Тошак одлучио да преспава сам.

„Он носи стару главу на младим раменима“, објаснио је велшки стручњак који тада није могао да рачуна на Илгнера (повреда препона) и Бизарија (повреда рамена).

Данас, после тачно 15 година, Касиљас вероватно осећа исти притисак пошто је, стицајем околности, скоро изгубио статус легенде која ја почела да крцка 16. сезону у мадридском клубу. Током тог периода стајао је на голу 683 пута, а то никоме није пошло за руком од његових претходника. Михел Анхел је, такође, бранио 15 година, али сакупио је 346, Гарсија Ремон за 13 сезона 231, Хуанито Алонсо за 11 сезона 296 наступа.

Сви памте гол из волеја Зинедина Зидана којим је Реал узео титулу шампиона Европе 2002. године, а многи су заборавили да је Касиљас те ноћи доводио до лудила фудбалере Леверкузена.

Касиљас би вероватно имао још боље бројке да није био у тихом рату са тадашњим тренером Реала Жозеом Мурињом, који је шансу давао Дијегу Лопезу, док је код Карла Анћелотија углавном бранио на мечевима Лиге шампиона и Купа краља. Ситуација се ове сезоне променила, урпкос томе што је на Сантјаго Бернабеу стигао Кејлор Навас (шести страни голман у историји клуба), па је Касиљас поново број један.

Коментари / 0

Оставите коментар