Кадел Еванс завршава каријеру

Најуспјешнији аустралијски бициклиста свих времена, побједник Тур де Франса 2011. и свјетски првак из 2009., Кадел Еванс најавио је како ће своју каријеру завршити у јануару сљедеће године на трци Тоур Доwн Ундер.

Остали спортови 17.09.2014 | 09:45
Кадел Еванс завршава каријеру

Еванс у својој каријери коју је почео титулом свјетског првака у брдском бициклизму, постао први и за сада, једини Аустралијанац који је успио освојити Тур и свјетску титулу у друмској вожњи, али ове је године у драматичном паду. Тако је на недавној Вуелти био тек 52., са више од два сата заостатка за побједником, Шпанцем, Албертом Контадором.

" Кадел ће остати икона за све бициклисте у Аустралији. Он је направио велике ствари за наш спорт, а сада је на нама да му пронађемо замјену", изјавио је будући предсједник Аустралијског бициклистичког савеза Малколм Спид.

Власник аустралијске професионалне екипе Орика и предсједник Аустралијског бициклистичког савеза на одласку Гери Рајан најавио је како ће Еванс остати уз бициклизам, али у још недефинисаној улози.

Уз побједу на Туру 2011., Еванс је два пута био други на највећој свјетској трци (2007. и 2008.), а по једном је био и трећи на Ђиру д'Италија (2013.) и шпанској Вуелти (2009.).

Коментари / 0

Оставите коментар