Богдан: Сале ме је унапредио

Српски кошаркаш Богдан Богдановић рекао је гостујући у Булевару Б92 да је селектор Алексадар Ђорђевић подигао његову игру на виши ниво на СП.

Кошарка 17.09.2014 | 09:30
Богдан: Сале ме је унапредио

Репрезентација Србије освојила је сребро на Мундобаскету у Шпанији, а Богдановић је пружао одличне партије.

"Сале је невероватан човек, била велика част и биће и у будуцности да сарађујем са њим. Подигао је моју игру на виши ниво, улио самопоуздање које ми је било потребно, с обрзиром да сам најмлађи члан репрезентације. За њега имам само речи хвале“, рекао је Богдановић.

Богдан истиче да је најтеже било на самом почетку припрема, а да се екипа пробудила после меча са Шпанијом.

"Најтеже је било на почетку, после тешке претходне сезоне, а на првенству смо екипно буђење осетили око меча са Шпанијом."

У понедељак је испред Скуштине Београда приређен дочек кошаркаша пред око 20.000 људи. Последњи пут медаљу на Светском првенству наши кошаркаши освојили су 2002. у Индијанаполису, а после овог сребра сви ће очекивати успехе на наредним такмичењима.

"Не треба да подлећемо еуфорији, сада сви очекују успехе, али ми треба добро да одрадимо свој посао, да се фокусирамо и покушамо да остваримо добар резултат", рекао је Богдановић који ће наредне сезоне играти у Фенербахчеу.

"Немам искуства са иностраним клубовима, одабрао сам Фенер због тренера Жељка Обрадовића, јер је наш и успешан. Знам да су под притиском освајања трофеја и то отежава да се направи успех, слично је и у Србији, тако да сам навикао на то и надам се да ћу се ибзорити са тим", рекао је Богдановић.

Коментари / 0

Оставите коментар