Мурињо: ЛЕ није за Челси!

Тренер фудбалера Челсија Жозе Мурињо рекао је данас да његова екипа мора да учини све како би се пласирала у другу фазу Лиге шампиона и избегне испадање у Лигу Европе.

Фудбал 17.09.2014 | 08:30
Мурињо: ЛЕ није за Челси!

Фудбалери Челсија од 20.45 играју против Шалкеа, утакмицу првог кола Групе Г у Лиги шампиона. Прве две екипе из сваке групе пласираће се у другу фазу најелитнијег европског такмичења, док ће трећепласирани тимови на пролеће играти у нокаут фази Лиге Европа.Мурињо ће покушати да постане први тренер у историји који је са три различита клуба освојио Лигу шампиона.

"Такмичење је део моје историје и ја сам део историје такмичења. Било би јединствено освојити трофеј са три различита клуба", рекао је Мурињо, који је претходно освајао Лигу шампиона са Портом и Интером.

"Да ли ћу покушати поново да је освојим? Наравно. Имам још много година, али у овом тренутку имам једну мисао - немој да играш у Лиги Европе. За напредак наших играча би било врло лоше да играју у Лиги Европе. Морамо да урадимо све како бисмо остали у Лиги шампиона", додао је португалски тренер.

Челси је добро почео сезону, победио је у све четири првенствене утакмице. Са друге стране, Шалке нема победу у првенству, освојио је бод у три утакмице.

Мурињо је рекао да форма из првенства нема везе са Лигом шампиона.

"Одиграли су нерешено са Бајерном, изгубили су последњу утакмицу са 1:4, али не мислим да би то могло да се одрази на Лигу шампиона. Можда ће их то учинити јачим", рекао је Мурињо.

Коментари / 0

Оставите коментар