Евертон добија нов стадион

Фудбалски клуб Евертон и градско веће Ливерпула објавили су да разговарају о изградњи новог стадиона око миљу удаљеног од Гудисон парка.

Фудбал 16.09.2014 | 23:15
Евертон добија нов стадион

"Карамеле" су на Гудисону играле још од 1892. године, а председник клуба Бил Кенрајт да су сви у клубу узбуђени због прилике да изграде нов стадион.

"Веома је узбудљиво што имамо прилику да обезбедимо локацију за нови стадион. Веома дуго покушавамо да изградимо нови стадион, а то што је локација тако близу у срцу наше заједнице је само бонус", рекао је Кенрајт.

Евертон тренутно игра на Гудисон Парку који прима нешто мање од 40,000 посетилаца, а градоначелник Ливерпула Џо Андерсон је истакао да је изградња новог стадиона сјајна шанса за развој града.

„Веома сам задовољан што отварамо ову узбудљиву могућност за северни део Ливерпула. То је део града коме су потребна велика улагања, а ово је пројекат који то може да обезбеди на најбољи начин“, рекао је Андерсон.

Управа Евертона је почела да разговара са локалним становништвом, а званични предлог пројекта се очекује у наредних годину дана, Претходни планови Евертона да изгради стадион ван градског језгра Ливерпула у оближњем Киркбију били су жестоко критиковани од стране навијача.

Коментари / 0

Оставите коментар