Лукач пред Тотенхем: Игра срце, а не паре!

Голман Партизана Милан Лукач велики је оптимиста пред дуел са Тотенхемом у првом колу Лиге Европе у четвртак.

Фудбал 16.09.2014 | 16:00
Лукач пред Тотенхем: Игра срце, а не паре!

Енглези су велики фаворити за меч у Хумској, а голман црно-белих најавиљује спектакл за навијаче и храбру игру његовог тима.

"Немамо право да претимо Енглезима, али нам неће недостајати мотива да станемо испред њих и покажемо да се фудбал не игра само на западу, и да новац понекад не значи много. Најмање што можемо је да се боримо свих 90 минута", рекао је Лукач за "Спорт".

Тотенхем је солидно почео сезону, савладао Вест Хем, АЕЛ и КПР, а онда је доживео дебакл од Ливерпула (3:0) на Лејну, те ремизирао у Сандерленду протеклог викенда.

"Нисам их много гледао ове сезоне, више прошле када нису баш блистали у Лиги Европе. Рекао бих да су играли колико им је требало. Али било ми је јасно да на свакој позицији имају два или чак три квалитетна фудбалера и да ко год изађе на терен мораћемо да уложимо велики напор ако желимо добар резултат", рекао је Лукач.

Голман црно-белих истиче да тим мора да игра једноставно, без срљања и компликована, али да не размишља само о одбрани, већ да покуша да игра и нападачки.

"Држи ме неки оптимизам већ данима да бисмо могли да одиграмо добар меч. Обично ме осећај не вара. Успехом сматрам све осим пораза. Био би то велики подвих против великог клуба", закључио је Лукач.

Лукач, иначе дугогодишњи симпатизер Манчестер Јунајтеда у Премијер лиги, нада се да играчи који ће њему бити највеће претње – Емануел Адебајор, Роберто Солдадо и Ерик Ламела, неће имати свој дан.

У тим црно-белих враћа се леви бек Владимир Волков, ван конкуренције због повреда су Дарко Брашанац и Милош Остојић, а због суспензије Петар Шкулетић. Неизвесни су Андрија Живковић и Војислав Станковић.

Партизан дочекује Тотенхем у четвртак од 19 часова, у првом колу Лиге Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар