Полиција не вјерује да је Панић жив

Шест особа са подручја Добоја које доводе у везу са тучом и пуцњавом у којој је рањен Вања Панић (28) је ухапшено, пронађен је запаљен аутомобил којим је он одвезен са лица мјеста, а полиција и даље трага за Панићем, али и још једним виновником овог догађаја.

Република Српска 16.09.2014 | 07:46
Полиција не вјерује да је Панић жив

Незванично, ухапшени су Ведран Панић и Зоран Панић, рођаци Вање Панића, затим Винко Ђурић, Себастијан Симић, Марио Јекић и Н.П., а полиција још трага за Дариом Јекићем, који је недавно изашао из затвора.

Сви ухапшени су одраније познати полицији, они су већином повратници у вршењу кривичних дјела, а то су углавном разбојништва, али и посједовање и препродаја дроге.

Према сазнањима полиције, Вања Панић није жив, али док не пронађу тијело то не могу потврдити.

"Према изјавама очевидаца који су први дошли на лице мјеста и учесника овог догађаја, који су процјењујући стање повријеђеног у том моменту, те количином крви која је пронађена на лицу мјеста, казали да је њихова претпоставка да ово лице више није живо", казао је Горан Ђурковић, начелник ЦЈБ Добој.

"Мерцедес којим је највјероватније рањени Панић одвезен са лица мјеста, с угла улица Југ Богдана и Кнеза Лазара, пронађен је у недјељу у насељу Присаде", казао је Ђурковић. Додао је да су претресена три стана и три возила, а да је опсежна претрага терена уз помоћ обученог пса извршена у насељу Усора.

Тим подручјем учесници туче и пуцњаве су се кретали након што су рањеног Панића повезли аутомобилом, а полиција и даље претражује шире подручје Присада у потрази за Панићем.

"У току ових претреса ми смо пронашли пиштољ, подрезану пушку, бомбу, али тек након вјештачења ће се утврдити да ли се ради о оружју које је употријебљено у овом случају", рекао је Ђурковић.

Према незваничним информацијама, туча је у недјељу око шест часова избила између Вање, Ведрана и Зорана Панића с једне, и Ђурића, Симића и браће Јекића с друге стране, а још се не зна ко је потегао оружје и пуцао у Вању Панића, нити је још познат мотив овог обрачуна.

Вања Панић је служио затворску казну у КПЗ Фоча и био је на викенд допусту, а јавности је познат због пљачке двије банке у Петрову, у прољеће 2006. године, због чега је осуђен на вишегодишњу казну.

Панић потиче из угледне породице, дијете је просвјетних радника, а наводно је и бивши студент криминалистике, коју је студирао у Бањалуци, а факултет је напустио на другој години студија.

Након тога је прешао на "другу страну закона", па је помињан и у случају пљачке банке у Подгорици.

Он се недавно у КПЗ Фоча оженио, и постао отац, а супруга му наводно зиви у иностранству.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар