Медији о финалу и СП

Београдски дневни листови посветили су велику пажњу кошаркашкој репрезентацији Србије, која је на Светском првенству освојила сребрну медаљу. Светски медији преносе да је селекција Сједињених Америчих Држава заслужено одбранила титулу првака света на Мундобаскету у Шпанији.

Кошарка 15.09.2014 | 16:46
Медији о финалу и СП

Вест о подвигу наших кошаркаша се у мањој или већој мери нашла на насловним странама свих листова.

Дневник Блиц је објавио слику загрљене репрезентације са постоља, уз наслов "Момци заслужили злато, а Сале – споменик". Лист је посветио пет страна причи о наступу Србије у Шпанији.

Србија је у финалу Светског првенства изгубила од САД са 129:92, и тако освојила прву медаљу на светским шампионатима од осамостаљења. Селектору Александру Ђорђевићу ово је био деби на тој функцији и његова прва тренерска медаља.

Политика је одмах испод назива листа објавила фотографију селектора Александра Ђорђевића и свих играча, док је Данас на више од пола стране објавио фотографију тима уз наслов "Сребро златног сјаја".

Фотографија кошаркаша са постоља нашла се и на насловним странама Вечерњих новости, Курира, Алоа и Наших новина. Информер је на насловној страни написао "Ми смо шампиони" и "Давид против Голијата", поредећи вредност две репрезентације и њихове зараде.

Кошаркаши су највише простора добили у спортским медијима.

Спортски журнал је скоро преко целе стране исписао наслов "Сребрна медаља златним Србима". Овај лист је због успеха кошаркаша причу о финалу донео на странама од друге до шесте, које су обично посвећене фудбалу.

Журнал је укупно шест страна посветио финалу Светског првенства,

Најстарији спортски лист, Спорт, на више од пола стране пише "Јунацима сребро".

Сви листови позвали су своје читаоце да у 20.00 дочекају кошаркаше испред скупштине града, односно у Арени ако буде падала киша.

Репрезентација САД је највише показала на Мундобаскету о чему сведочи и победа у финалу над Србијом од 129:92.

Изабраници Мајка Кшишевског противнике су у просеку победјивали са 32.5 поена разлике, док су им највећи отпор пружилли Турци, који су изгубили "само" 98:77.

"Финале Светског првенста било је готово после првих 20 минута. Толико од Србије и осталих земаља, које нису успеле да искористе одсуство НБА звезда. Упркос неигрању Леброна Џејмса, Кевина Дурента, Расела Вестбрука, Блејка Грифина и повређеног Пола Џорџа, САД су продужили серију и дошли до 63 победе на међународним такмичењима", наводи се у тексту Ју Ес Тудеја.

Извештач Асошиејтед преса у Мадриду констатовао је да су амерички играчи били превши добри да дозволе билу какву неизвесност у финалу.

"Србија је добре партије у нокаут фази пренела и у финални меч, показали су неколико атрактивних потеза и закуцавања, дошли до највеће предности, коју је нека репрезентациај имала на турниру против америчке селекције - 15:7 и онда стали. Све наде да могу да изненаде фаворита нестале су за минут".

Шпански АС преноси да је репрезентација САД у најбољој партији на турниру успела да преокрене меч после почетног водјства Србије, док Марка сматра да су Американци заслужено одбранили титулу.

"Били су најбољи на турниру. Нису стали ни када су имали више од 20 поена разлике. Они су једноставно бољи од осталих. Најбржи су, најснажнији, имају висину, али и таленат. Не треба заборавити печат селектора Кшишевског, који је скуп феноменалних индивидуалаца претворио у непобедиви тим", истиче Марка.

Почетно вођство Србије као да је изазвало бес код противника, што су у наставку меча на својој кожи осетили Милош Теодосић и другови.

"Била је то фатаморгана која је трајала једва пет минута, док на сцену нису ступили снајперисти тренера Кшишевског. Друга четвртина је уметничко дело у кошарци, што показује да Америка има и друге квалитете, а не само предност у снази", оцењује мадридски дневник.

Ел Мундо Депортиво преноси наслов "Сједињене Америчке Држава показале да су и даље број један у кошарци".

"Очекивао се неизвеснији меч у финалу између Давида и Голијата. За неколико минута свет је помислио да је Србија може да добије селекцију САД. Била је то, ипак, пролазна илузија", написао је новинар Ел Мундо Депортива Хосе Игнасио.

Коментари / 0

Оставите коментар