Уна се излила на магистрални пут К.Дубица-Костајница

Ријека Уна излила се на магистрални пут Козарска Дубица - Костајница, у мјесту Вриоци, због чега се саобраћа једном коловозном траком, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Република Српска 14.09.2014 | 13:23
Уна се излила на магистрални пут К.Дубица-Костајница

Једном траком саобраћај се одвија у дужини од 20 метара.

На дионици магистралног пута Приједор - Козарска Дубица, на локалитету Доњи Јеловац, улегао је коловоз, па се и ту саобраћа једном коловозном траком у дужини од десетак метара.

Због изливања воде на коловоз за саобраћај је затворена Приштинска улица у Приједору, односно дио пута који води према Бишћанима.

На регионалном путу Бањалука - Бронзани Мајдан, у мјесту Сарачица, због клизишта је затворена једна страна коловоза из правца Бањалуке.

Саобраћај је обустављен у мјесту Тавија на регионалном путу Костајница - Каран јер је поткопан мост и није безбједан за прелазак. Саобраћај је преусмјерен на околне правце.

Због одрона на дионици магистралног пута Јајце - Црна Ријека, у мјесту Лучина, саобраћа се наизмјенично једном траком.

Из АМС возачима савјетују да и на осталим путевима кроз Републику Српску и Федерацију БиХ возе опрезно због влажних коловоза, магле по котлинама и поред ријека и повећане опасности од одрона и клизишта.

Због извођења радова у оквиру пројекта водоснабдијевања на магистралном путу Бањалука - Јајце, на дионици Карановац - Црна Ријека, и на регионалном путу Карановац - Митровићи у термину од од 7.00 до 19.00 часова измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Успорено се саобраћа на путним правцима Цапарде - Каракај и Братунац - Сикирићи због радова на реконструкцији.

На магистралном путу Брод - Оџак због деминирања терена на локалитету Шикаре у мјесту Лијешће долази до повремених обустава саобраћаја до 7.00 до 15.00 часова.

У мјесту Запеће у току су радови на регионалном путу Присика два - Витовље због чега се саобраћај одвија привремено изграђеном обилазницом у дужини од око 80 метара. Предвиђено је да радови трају до 26. септембра.

Једном траком саобраћа се на путним правцима Сикирићи - Факовићи - Скелани, Тишча - Цапарде, Љубовијски мост - Дрињача, Братунац - Факовићи, Загон - Јасик и Укрина - Горња Вијака.

На регионалном путу Прибој - Лопаре - Мачковац - Пипери пут је проходан само за путничка возила, због оштећења моста у мјесту Јабланица.

И даље се због одрона не саобраћа на дионици регионалног пута Подградци - Мраковица, на дионици која од Градишке води према Козари.

До краја године измијењен је режим саобраћаја на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој. До повремених обустава саобраћаја долазиће радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

На дионици регионалног пута Горња Вијака два - Разбој преко моста у Драгаловцима забрањен је саобраћај свим возилима тежим од пет тона укупне масе и вишим од 3,5 метра, док је на путу Брод на Дрини - Шћепан Поље забрањен саобраћај за теретна возила тежа од 12 тона.

У Федерацији БиХ је због радова обавезно поштивање саобраћајне сигнализације на путевима Србљани - Босанска Крупи, Тузла - Шићки Брод, Сарајево - Трново, Босанско Грахово - Ливно и Ростово - Нови Травник.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.


Коментари / 0

Оставите коментар