У Приједору ванредна ситуација

На подручју Приједора проглашена је ванредна ситуација ради заштите од поплава, јер је водостај Сане достигао 469 центиметара и наставља да расте.

Република Српска 13.09.2014 | 15:41
У Приједору ванредна ситуација

Из Градског штаба за ванредне ситуације наводе да је ријеч о трећем степену приправности одбране од поплава који је проглашен данас у подне, те да су сви субјекти и грађани обавезни да своје капацитете и средства ставе у функцију заштите и спашавања становништва у угроженим подручјима.

"Мјере заштите и спасавања становништва и материјалних добара на подручјима која су угрожена поплавом вршиће се у складу са оперативним плановима заштите од поплава града Приједора", наводи се у саопштењу.

Ниво Сане има тенденцију даљег раста због високог водостаја њених притока и прилива воде из правца Санског Моста.

Водостај ријеке Сане јутрос у 6.00 часова износио је 440 центиметара и на том нивоу вода се дјелимично излила на подручје Тукова и Рашковца на којима је заплављено око 80 стамбених објеката, а пресјечен је и пут Приједор - Бишћани.

Екипе Цивилне заштите тренутно су терену да би утврдили да ли је вода ушла у домаћинства у овим насељима.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Симо

13.09.2014 13:35

У питању је еколошки рат који изводи крвава шапа из Ватикана помоћу ХААРП. Помоћу ХААРП-а, кој је електронски акцелератор магнетних таласа упрвља се са временским не приликама.. Тастер од ХААРП-а се налази у лабораторији у Америци. Американци су највеће жртве Ватикана на свету. Ватикан прво тестира: ЕБОЛУ, ГМО, ЕИДС, ХААРП, КАНЦЕР итд.., у Америци, а затим те шпеције примењује по свету..

ОДГОВОРИТЕ