Ријека Јапра обуставила саобраћај

Због изливања ријеке Јапре на коловоз у мјесту Сухача од јутрос је потпуно обустављен саобраћај на регионалном путу Благај - Јапра, а алтернативни правац не постоји, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Република Српска 12.09.2014 | 08:15
Ријека Јапра обуставила саобраћај

Ради извођења бојевог гађања на војном полигону Мањача данас од 8.00 до 16.00 часова возила неће моћи саобраћати дионицом регионалног пута Кола - Стричићи. Алтернативни правац је пут Кола - Леденице - Стричићи.

У Федерацији БиХ због клизишта је обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Острожац - Цазин, па се возила преусмјеравају преко Брековица. Због подземних вода отежано се саобраћа и на путевима на ширем подручју Бихаћа.

На осталим путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ за сада се саобраћај без застоја и посебних ограничења. Вози се углавном по мокрим и клизавим коловозима, подебно на подручју Херцеговине, гдј киша и даље пада.

Магла јутрос смањује видљивост на појединим мјестима у долини ријеке Дрине, те у вишим предјелима и преко планинских превоја романијске регије и на западу, док на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина постоји могућност одрона.

Због изградње кружног тока код Опште болнице у Брчком до 10. октобра саобраћај ће бити отежан. За вријеме изградње саобраћај ће бити преусмјерен постојећим транзитом, улицама Бањалучка - Ибрахимбеговића - Кланац - Центар из првца Бијељине и Челића.

Учесници саобраћају у периоду извођења радова треба да се придржавају упутстава добијених вертикалном саобраћајном сигнализацијом.

На дионицама на којима се изводе радови измијењен је режим саобраћаја и обавезно је поштивање привремене саобраћајне сигнализације.

Због извођења радова у оквиру пројекта водоснабдијевања на магистралном путу Бањалука - Јајце, на дионици Карановац - Црна Ријека, и на регионалном путу Карановац - Митровићи у термину од од 7.00 до 19.00 часова измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Успорено се саобраћа на путним правцима Цапарде - Каракај и Братунац - Сикирићи због радова на реконструкцији.

На магистралном путу Брод - Оџак због деминирања терена на локалитету Шикаре у мјесту Лијешће долази до повремених обустава саобраћаја до 7.00 до 15.00 часова.

У мјесту Запеће у току су радови на регионалном путу Присика два - Витовље због чега се саобраћај одвија привремено изграђеном обилазницом у дужини од око 80 метара. Предвиђено је да радови трају до 26. септембра.

Једном траком саобраћа се на путним правцима Сикирићи - Факовићи - Скелани, Тишча - Цапарде, Љубовијски мост - Дрињача, Братунац - Факовићи, Загон - Јасик и Укрина - Горња Вијака.

На регионалном путу Прибој - Лопаре - Мачковац - Пипери пут је проходан само за путничка возила, због оштећења моста у мјесту Јабланица.

И даље се због одрона не саобраћа на дионици регионалног пута Подградци - Мраковица, на дионици која од Градишке води према Козари.

До краја године измијењен је режим саобраћаја на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој. До повремених обустава саобраћаја долазиће радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

На дионици регионалног пута Горња Вијака два - Разбој преко моста у Драгаловцима забрањен је саобраћај свим возилима тежим од пет тона укупне масе и вишим од 3,5 метра, док је на путу Брод на Дрини - Шћепан Поље забрањен саобраћај за теретна возила тежа од 12 тона.

На дионици аутопута Високо - Подлугови кроз Федерацију БиХ због деминирања терена код касарне у Високом преусмјерен је саобраћај у претицајну траку од 7.30 до 14.30 часова. Исти режим саобраћаја актуелан је и на дионици Подлугови - Јошаница, гдје је у току санација моста.

Због радова обавезно је поштивање саобраћајне сигнализације на путевима Србљани - Босанска Крупи, Тузла - Шићки Брод, Сарајево - Трново, Босанско Грахово - Ливно и Ростово - Нови Травник.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања.

Из АМС возаче упозоравају да прилагоде брзину кретања возила због повећаног присуства дјеце школског узраста на саобраћајницама у зонама основних и средњих школа. Поводом тога покренута је превентивна кампања под називом "Возачи, школа је за нас, опрез је за вас" која ће трајати до 30. септембра.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

црни

12.09.2014 08:45

К'о да је Сухача битна за саобраћај. Она не веже са никаквим саобраћајем, ако могу до Благаја могу И до Маглаја.

ОДГОВОРИТЕ