ДНС и послије избора незаобилазан!

Марко Павић, председник Демократског народног савеза, каже да ова политичка странка у кампању за предстојеће опште изборе излази поносно, јер су, према његовим речима, сви програми и политике које ДНС промовише произашли из народа и одраз су народне воље.

Република Српска 12.09.2014 | 07:16
ДНС и послије избора незаобилазан!

Истичући да ће се окосница кампање ДНС-а темељити на четири елемента: економији, запошљавању, борби против криминала и корупције те решавању социјалних питања, лидер ДНС-а поручује да од грађана очекује подршку за реализацију ових циљева и програма.

- ДНС је окренут економији на тај начин да држава мора направити здрав правни систем и омогућити подстицаје да би привреда оживела и да би се број запослених повећао. Једино тако ћемо повећати БДП, стандард грађана, њихову куповну моћ и то је економска "спирала" која даље води просперитету. Из економије произлази и запошљавање, које је други елемент наше кампање. Запошљавање је производ здраве економије. На трећем месту налази се борба против криминала и корупције. Ми морамо очистити јавне службе и уопште јавни сектор од корупције коју треба свести на меру која не угрожава економске и друштвене системе. Наших кадрова нема у корупцијским аферама и ми смо, кроз практичан пример, показали да умемо да се носимо и са овим проблемом. За ДНС је ово системски процес, а не једнократна дневно-политичка мера. Четврти елемент кампање јесу социјална питања, јер морамо имати одговорну социјалну политику, поготово према пензионерима и младима - поручује Павић.

Већа снага

Он додаје да ће грађани бирањем ДНС-а на предстојећим изборима дати снагу овим политикама и програмима који су, истиче Павић, и те како потребни Републици Српској.

- ДНС-у је потребна ова снага, јер је до сада нисмо имали у капацитету да бисмо могли самостално да спроводимо своје политике, које су веома јасне. Скупштина је, неколико година, имала већину и без наших гласова, а када смо постали фактор без којег нема већине, ствари су почеле да се мењају. Зато нам је потребна већа снага наших грађана да бисмо политике ДНС-а потпуно уградили у Републику Српску - истиче Павић.

Лидер ДНС-а је подсетио да је спровођење политика и програма његове странке, посебно у Приједору, доказало да власт може бити другачија.

- За нас, у Демократском народном савезу, власт јесте извршавање обавеза на бази обећања датих грађанима. Нашом политиком, која је израсла из народа, доказали смо да власт може бити ближа народу. Нашим грађанима никада нисмо давали лажну наду, него програме и пројекте који су реални и произашли баш из потреба које наши грађани имају. И даље очекујемо подршку за наше програме, поготово што ће нам, као и до сада, приоритети бити пројекти који би требало да смање број незапослених у РС и БиХ. У Приједору смо, у протеклим годинама, остварили значајан број оваквих пројеката и они су дали добре резултате. Сваке године, упркос тешкој економској ситуацији, Приједор бележи смањење броја незапослених лица. Такви пројекти нам требају и на републичком нивоу - каже Павић.

Заштита природних ресурса

Председник ДНС-а такође је истакао да је позната политика његове странке према заштити природних ресурса које Република Српска има, као и да се ти огромни природни ресурси "и те како могу искористити".

- Демократски народни савез је увек био против приватизације и продаје природних ресурса и увек смо гласали против одлука које су ишле у том смеру. Јер, уколико држава нема контролу над овим ресурсима, нема ни економије. Имамо добре темеље за покретање великих предузећа, гиганата, какве смо некада имали на овим просторима. Велика предузећа, која ће бити наслоњена на природне потенцијале Републике Српске, могу понудити боља економска решења и покретање привреде. Српској је потребно неколико јаких привредних система - закључује Павић.

Циљ 12 посланика у НСРС и два у Парламенту БиХ

Марко Павић каже да у овој странци рачунају да ће после октобарских избора имати 12 посланика у Народној скупштини РС, те два посланика на нивоу БиХ.

- Уколико ДНС потврди резултате локалних избора и томе дода резултате коалиционих партнера, добије се број од 12 посланика. Наша очекивања су добијена на бази чињеница, а не на бази анкета. Треба се присетити да је само на прошлим изборима ДНС добио 50 одсто више гласова грађана. Поверење грађана према ДНС-у расте свих ових година. Верујемо да су грађани увидели да је ДНС народна странка, странка која се бави својим програмима, својим идејама, а не туђим кампањама. Народ је увидео и то да смо основали странку коју смо спремни жртвовати за интерес народа, док су други партије основали за своје интересе. Зато народ препознаје ДНС. Доказали смо и да нас појединачне функције, које би биле корисне само за једну особу, такође, не интересују. Јер, ми желимо да сваки наш појединац, који обавља одређену функцију, ради за опште добро, за корист грађана. Увек смо спремни изаћи пред народ и положити му рачун за године које су иза нас. Углед се гради и речима и делима. Доказано - поручује Павић.

Извор: ПРЕСС РС

Коментари / 38

Оставите коментар
Name

1988

12.09.2014 05:20

Лаже човјек сам себе, за мене лично биће изненађење преко 5 посланика, а свакако да ћеш бити незаобилазан фактор са колегама , али за затвор, вријеме је да се одговара за недјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

12.09.2014 05:28

Незаобилазан за заобилазити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

12.09.2014 05:29

Стар човјек, а лаже за десеторицу, о каквом он народу говори, и народној вољи,вјероватно о шачици његових присталица, а њих је јако мало. Ти си један обични Додиков полтрон, који нема своје мишљење, него га тражи од свог шефа Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КС

12.09.2014 05:54

Незаобилазан за тузиластво и затвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо

12.09.2014 06:02

Тако је господине Павицу,идемо даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојан_независност

12.09.2014 06:10

Господин Павиц, цовјек који је у протеклих 8 година јако пуно допринио како стабилности Републике тако и њеном напретку и кретању ка крајњем циљу, а то је независност. Уз господина Додика, сигурно један од најбољих политицара Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

медо

12.09.2014 06:11

Ја мислим да се ти будис и мислис да је 2005 година хало земљаце ово је 2014 изадји из медвједјег сна и погледај око себе како обицни и постени народ биједно зиви, а то је захваљујуци теби и твоме сефу МИЛИ ДОДИКУ зато немој се пуно сепурити и тросити требаце ти еври за цорке и адвокате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ј

12.09.2014 06:29

Слажем се са Павићем, ДНС ће бити незаобилазан приликом хапшења за криминал који су направили и подржавали!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

модран.цом

12.09.2014 06:38

Мени опет није јасно ко су ти људи и како још нису у историји политичког живота.Али у реду ако им народ да гласове па шта да се ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

12.09.2014 07:09

ДНС је странка која константно биљези раст, тако це бити и овај пут, сто је цињеница. Људи вјерују идејама и програму ДНС, овакве нонсенсе могу прицати само нереални људи који неце да виде стварнос. Сто се тице политке ДНС могу само реци да погледате кадрове и бице вам све јасно, вецину функција обављају млади људи који немају лосе прослости, који су образовано, и који раде за добро свих градјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИНн

12.09.2014 07:36

Како Павица није срамота да прица о економији и борби против криминала, па сто се није борио протеклих 8 година, и он и Додик само лазу и петљају народ. СРАМОТА!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

12.09.2014 07:42

једва цекам да сване дан када це по овог цовјека доци маскирани људи са натписом СИПА на себи. А тај дан мора доци, инаце је све узалуд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалучанин

12.09.2014 08:30

Након ових избора, Марка Павића и његовог министра Недељка Чубриловића у политици неће бити ни у траговима. Уништили су све државне фирме из бранше саобраћаја и веза: поште, аеродроме, жељезнице, аутопутеве. Ко за њих гласа тај је збиља будала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стара зграда Дирекције за путеве

12.09.2014 08:39

Немате афера у својим редовима... А ко је био директор Дирекције за путеве па под пословни простор купио и око 300 м2 тавана (маx висина до 1,5 м и класични таван кроз који се једва мршав човјек пузећи може провући) зграде у Бањалуци, Улица Васе Пелагића 10????

ОДГОВОРИТЕ
Name

срки

12.09.2014 08:56

Гласам за ДНС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

12.09.2014 09:07

Хоце, хоце, бице необилазан за Сипу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

12.09.2014 09:10

Ре.стојан. Па зар те је тако баја распаметио да и даље вјерујес у оно сто баја лазе 8 год..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојко

12.09.2014 09:21

Зна ли неко засто га у Приједору зову Марко Поло, да ли због половине коју узима себи од сваког јацег посла, или због нецег другог??

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно сарајево

12.09.2014 09:49

Днс води два-три ресора годинама. Добро их је напунио својим странацким кадровима. На основу тога скупио је јос коју хиљаду људи који се надају да це такодје бити ухљебљени ако гласају за днс. То је та група од неколико хиљада гласаца који це им опет обезбједити неколико посланицких мандата да Марко Поло и Цубриловиц не буду незапослени. Иста је ситуација и са СПСом. Док год се не повеца излазност бираца и док сви не устанемо и скинемо багру са власти имацемо неколико ових малих паразитских странака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биљељина

12.09.2014 12:43

ДНС до побједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

васе је просло

12.09.2014 12:51

Овај умислио да је неки фактор. Тотално недефинисана странка која само лети уз оне који пливају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Нишевић

12.09.2014 14:07

Пресуђен криминалац, за проневјеру тешку 700000КМ. Пуштен на условну робију. У нормалној земљи не би га пустили ни да ради у супер маркету, а камо ли да буде предсједник странке или градоначелник. :О Прича како немају афера. Ништа мање него у СНСД-у кад се гледа овако пропорционално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

12.09.2014 14:32

Потпуна подрска ДНС-у!

ОДГОВОРИТЕ
Name

м

12.09.2014 15:42

Лопов

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

12.09.2014 16:07

ОВАКАВ СЕ ЛОПОВ НЕЋЕ РОДИТИ НИКАД ВИШЕ У ПРИЈЕДОРУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

12.09.2014 16:42

Гласам за ДНС мрзим СНСД!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопусина

12.09.2014 18:35

Лопов је лопов!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

12.09.2014 19:01

ЗА МИЛАНА Е мој Милане... вјероватно Дакићу. Пробуди се из зимског сна и погледај око себе. Иди болан креши воће и окани се политике док ниси остао без гаћа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

12.09.2014 19:47

ДОБРА МИ ЈЕ ОВА ТЕЛЕВИЗИЈА БН,АЛИ СТВАРНО ДОБРА, АЛИ КАД ВИДИМ ПАВИЋА НА БН-У ДОЂЕ МИ ДА РАЗБИЈЕМ ТЕЛЕВИЗОР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инспектор

12.09.2014 20:05

Шта вечерас има у табору из бранше саобраћаја и веза Републике Српске. Да нису опет поплаве? Од суза овај пут. 27 милиона КМ, километар пута кроз Лијевче. Колико би био километар према Петровцу, Дрвару? Најмање 100 милиона. Продали су Телеком Српске и све те паре опрали. Добар дио, кроз тај "аутопут". Она два тунела ће бити срушена. Преуски су. Не испуњавају услове за аутопут. Она два онако ниска брда су без икаве везе бушена. Да њихов паклени план изгледа као некакав посао. Као да се није могло прокопати. Уствари, ако се на интернету, на Гоогле-овој мапи погледа траса тог аутопута, одмах ће се уочити да је исти ненормално искривљен, не би ли био што употребљивији за Лакташане. Добро су уновчили земљу коју су давно били напустили. Банда лоповска. И они и додик! Тај аутопут треба измјестити тако да се повуче равна линија измедју Сарачице код Бањалуке и замишљеног моста на Сави код Окучана. Тако је требала изгледати траса. Али бандити су смислили другачије...Сада ће коначно све искијати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

смрад

12.09.2014 20:21

Ко је платио вишак кућица - наплатну рампу у Гламочанима на аутопуту Б.Лука-Градишка, трбају сада да плате рушење тих кућица, јесу ли то народне паре?, како то његов чубриловић управља јавним средствим?, ко треба да одговара?, колико кошта наплатна рампа коју трба срушти?, њих то ништа не интересује, само их интресује колико ће својих увлакача ухљебити на буџтска средства те даље девастирати Буџет, немајући ни трунке одговорности, пошто их нико и не пита "шта то радите"?, јесу ли то њихове идеје које неки њихов горе спомену. павић је крив исто ко и ђокић заједно са бајом. мала слова су намјерна, они су сви обичне нуле које нас све дебело коштају????

ОДГОВОРИТЕ
Name

сссс

12.09.2014 21:20

Ово се каже...ни мањег...ни веце дреке ;) тресла се гора,родио се миш

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

12.09.2014 21:35

ПОСТОЈИ У ПРИЈЕДОРУ НЕКИ ВОЈО КОЈИ ИМА ДЕВЕТ СТАМБЕНО ПОСЛОВНИ ЗГРАДА И ПРАВИ ДЕСЕТУ,И ТО ЗАМИСЛИТЕ ГДЈЕ, У ГЛАВНОЈ УЛИЦИ ,ТАЈ ЧОВИЈЕК НИКАДА НИЈЕ БИЈО НА ТЕНДЕРУ НИТИ ЈЕ ТЕНДЕРА БИЛО,СВЕ У ЧЕТИРИ ОКА СА ПАВИЋЕМ,ШТО ЈЕ НАЈЖАЛОСНИЈЕ ИКРИМИНАЛНО ТАЈ ЧОВЈЕК НЕМА НИ ФИРМУ А САМИМ ТИМ НЕМА НИ ЗАПОСЛЕНИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

12.09.2014 22:22

пакуј кофере за туњице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено

12.09.2014 23:32

Када видим оног Вуковљака заиста ми се смуци. Ако он олицава напредак онда смо дефинитивно пропали. Цовијек је био цетири године потпредсједник Скупстине а ниста није урадио. Запослио је кцерку и сина. Семберијо тој битанги немој дати ни један глас због будуцности насе дјеце. Годинама гласам за СНСД и опет цу али морам реци да и у ДНС има коректних људи. Дакиц зели добро овом народу а има и онај одборник не знам му име, носи наоцале и добро говори у скупстини. Мада ако тако настави, посто је цујем постен, бице миноризован. Али ме радује да такви постоје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сос

13.09.2014 08:54

ГЛАС ЗА ДНС ,ГЛАС ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

13.09.2014 14:31

ПАВИЋ ЈЕ ЗАДЊЕ ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ ДОБИЈО ЗАХВАЉУЈУЋИ УПРАВО БН ТЕЛЕВИЗИЈИ,ИМАЛИ СУ ПУНО АФЕРА О ПАВИЋУ АЛИ НИСУ ИХ ОБЈАВЉИВАЛИ ,ШТО ЈЕ ДОВОДИЛО НАРОД У ОЧАЈ ,ЈЕЛ МИ ЗНАМО КАКАВ ЈЕ ПАВИЋ ЛОПОВ,САДА БИ ОН ДА СЕ РИЈЕШИ БНТВ-А АЛИ МАЛО СУТРА,ПАВИЋ ЈЕ ПОЗНАТ КО И ДОДИК ИСКОРИСТИ ПА ОДБАЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опетај

13.09.2014 21:38

Цуј Павиц у историју...ок, вала треба младих људи, али људи цујете ли ви себе..кога је и Савез понудио сем Босица. Иваниц , Цавиц и екипа...ма даааај какве промјене. Да је СДС сам изасао алал вера...гласао бих али овако...нема сансе. ЗАО МИ ЈЕ али бице не вазеци листиц

ОДГОВОРИТЕ