Вунени конац око руке ублажава болове у зглобовима

Постоје тврдње да вунени конац на руци ослобађа човека од болова у зглобовима.

Здравље 11.09.2014 | 16:54
Вунени конац око руке ублажава болове у зглобовима

Лекари не коментаришу такву чињеницу, међутим признају њену делотворност. Вунени конац утиче на циркулацију, јер упална реакција почиње успорењем крвотока. Такође служи као извор мањег статичког електрицитета.

Вунени конац на зглобу - у чему је његова исцелитељска моћ?
Носе га наше баке, везују га својој деци и унуцима ококо руке. Оне верују да црвени вунени конац може да спаси и заштити од било ког урока.

Ствар је у томе да природна влакна вуне, ошишане и нетретиране било којим хемикалијама, прекривене животињским воском – ланолином (који се разликује од других материја, које садрже друге стерине, као што је холестерин), одлично се упијају у кожу и умирују је.

То је густа маса жуте или жутобраон боје, карактеристичног мириса и садржи 12% од тежине вуне. Ову посебно драгоцену супстанцу издвајају да би је користили за прављење козметичких крема и масти.

Хигијенски најздравија терморегулациона материја је вуна. Њена структура омогућава кожи да дише. Штавише, поседује лековита својства.

Од давнина су се људи ослобађали зубобоље, главобоље, болова у леђима, тако што су на болно место стављали комад праве природне вуне. Такође су превремено рођену децу стављали у руно овце.

Ако користите постељину од природне вуне, постојећи ланолин, који се топи на температури тела, и лако продире у кожу. На тај начин благотворно делује на мишиће, зглобове, кичму, ублажава болове и повећава циркулацију крви.

Коментари / 0

Оставите коментар