Бањалука: Упитан почетак гријања

Почетак сезоне гријања се приближава, а ствари које су требало да буду урадјене у Бањалуци око Топлане нису урадјене. Прије свега још се не зна ко ће управљати Топланом, концесионар, закупац или ће то и даље да ради град.

Република Српска 11.09.2014 | 17:33
Бањалука: Упитан почетак гријања

И даље се не зна каква судбина очекује бањалучку Топлану.

Прича око давања Топлане под концесију је прошлост актуелна је прича о давању Топлане у закуп, али је та прича на дугом штапу. Закуп као ријешење није добро упозоравају одборници опозиције јер ће прилику да диктира цијену гријања имати неко од појединаца који добије Топлану у закуп.

У сваком случају ништа још није ријешено јер град не може да изврши упис права својине над имовином Топлане.

У међувремену одборници очекују сједницу градске Скупштине на којој би расправљали о Топлани.

Због предизборне кампање очигледно је градски парламент неће засједати прије избора. Поједини одборници најављују кривичне пријаве против Топлане јер не могу да добију информацију о томе да ли топлана има све потребне еколошке дозволе.

Град је најавио нова улагања у Топлану без обзира какво ријешење буде на крају. Бањалучка топлана већ је ове године исказала губитак од пет милиона марака.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Рамбо

11.09.2014 13:39

А да,добро сте ме подсјетили! Јос један примјер неспособне владавине СНСД-а. 15 година на власти у Бањалуци,а стање у Топлани све горе и горе. Прави струцњаци, нема ста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мацола

11.09.2014 13:56

Грејат ће мо се на руски плин који ће доћи јужним током гасовода,мислим,ал у ***** краљевића Марка. Топлане су пред стечајем

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

11.09.2014 15:09

Руски гас који це доци хеликоптером који смо добили на поклон од Руса. Јузни ток це бити актуелан за неке друге изборе. Лудило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

11.09.2014 15:35

Са овом бандом, упитно је све!

ОДГОВОРИТЕ