Мур у посјети лидерима странака

"Република Српска поштује све раније договорене стандарде и критеријуме, а уважавају се и све специфичности. Желимо и да направимо потпуно неутралне услове за образовање, што значи да се само договором  може рјешити проблем родитеља и дјеце у Врбањцима и Коњевић пољу, али не на начин притиска на институције", рекао је предсједник РС Милорад Додик након разговора са шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатаном Муром.

Република Српска 11.09.2014 | 19:01
Мур у посјети лидерима странака

Током посјете Бањалуци  Мур је разговарао и са представницима опозиционих странака.

"Проблеми грађана Републике Српске и БиХ не могу рјешавати међународне институције. До рјешења се не може доћи ни притиском на институције система.Проблеми  дјеце и родитеља у Врбањцима и Коњевић пољу могу се рјешити, али само уз поштовање правила, а не њиховим комплетним мјењањем", сматра предсједник РС.

Премда је тек прије недељу дана преузео функцију шефа Мисије ОЕБС-а у БиХ, Џонатан Мур зна за ове проблеме, као и за нерјешене  проблеме у Федерацији БиХ и Дистрикту Брчко.

Ове и сличне проблеме биће тешко ријешити, јер је пред нама предизборно вријеме.

Предсједник РС, који је и лидер СНСД је истакао да очекује фер, поштену и транспарентну кампању и изборе. Како  сваки излазак пред новинаре значи и могућност упућивања порука према грађанима, посебно у преизборно вријеме, Додик је очекивао и више новинарских питања.

О предстојећем изборном процесу са Муром је разговарао и потпредсједник СДС Огњен Тадић, који је, како је саопштено из те странке , истакао да СДС ставља акценат на економију и подизање стандард грађана.

Приоритет те странке биће рјешавање нагомиланих проблема, које је оставила актуелна власт, те изградња образовног система и борба против свих видова криминала, саопштено је из СДС.

Мур се састао и са предсједником Народне скупштине РС Игором Радојичићем и лидерима НДП и ПДП Драганом Чавићем и Младеном Иванићем.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

папагај

11.09.2014 13:39

У РС смијете сви дирати, мијењати, критиковати, али не и ИНСТИТУЦИЈУ ДОДИК!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хој ха

11.09.2014 15:24

Пошто наши клапци не знају енглески Американац је научио српски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре - хој ха

11.09.2014 17:18

Цовјек је професионални дипломата, годинама задузен за Балкан, јос прије рата био у Амбасади САД у Београду. Није он нас језик науцио због нас, него због себе. Сједни и процитај несто прије него сто поцнес да лупас

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре-ре-хој ха

11.09.2014 18:25

досао цовјек из далеке америке да помогне босњацкој дјеци који језик да уце

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре-хој ха

11.09.2014 20:36

Цовјек прица српски, са екавицом... као и ја. За тебе, не знам нисам сигуран

ОДГОВОРИТЕ