Данас обилне падавине


Метеоролози су за данас поподне и увече најавили обилне падавине у западним и јужним крајевима Републике Српске и Федерације БиХ, за које је издато упозорење на опасно вријеме.

 

 

Босна и Херцеговина 11.09.2014 | 00:00
Данас обилне падавине


На западу се очекује око 80, а на југу Херцеговине понегдје и више од 100 литара кише по метру квадратном,саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Током дана преовладаваће облачно и свјеже вријеме, са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Само ће пријеподне на крајњем истоку бити промјењиво облачно и углавном суво, а поподне и до вечери и у овим крајевима очекују се киша, пљускови и грмљавина.

Најнижа температура ваздуха од 12 до 19, а највиша дневна од 16 на западу до 25 степени Целзијусових на истоку.

Метеоаларм је за данас издао наранџасто упозорење на опасно вријеме за бањалучку,приједорску, бихаћку, ливањску, мостарску и требињску регију.

Очекивана количина падавина у овим крајевима је између 50 и 80 литара по метру квадратном. Регије Тузла, Сарајево, Вишеград и Фоча означене су жутом бојом која упозорава на потенцијално опасно вријеме.

За ове регије прогнозиране су грмљавинске непогоде,осим за тузланску регију гдје се очекује киша. Према прогнози метеоролога, честа киша, пљускови, грмљавина биће и сутра и у суботу.

Обилне падавине очекују се у појединим мјестима у Крајини и Херцеговини. Из Федералног хидрометеоролошког завода наводе да киша јутрос пада на западу, југу и већем дијелу сјевера.

Највећа количина падавина у протекла 24 часа измјерена је у Бихаћу - 37 литара по метру квадратном, на Чемерну 31, у Тузли и Јајцу 22, Зворнику 20, Дрвару и Дринићу 16, Приједору 12, Градачу 11, Добоју, Зеници и Мркоњић Граду 10.

На Мраковици је пало осам литара по метру квадратном, у Бијељини пет,Српцу четири, Бањалуци 3,5, Сребреници три, на Хан Пијеску два, у Требињу и на Сокоцу један литар по метру квадратном.

Коментари / 0

Оставите коментар