БиХ је сад могла имати грен-слем шампиона!

Марин Чилић постао је први хрватски тенисер од Горана Иванишевића који је освојио Грен слем, а могао је да постане први у историји Босне и Херцеговине.

Тенис 10.09.2014 | 17:17
БиХ је сад могла имати грен-слем шампиона!

Момак из Међугорја, који је бриљантном игром стигао до титуле у Њујорку, као дечак је играо за тениску репрезентацију Босне и Херцеговине.

Међутим, према речима његовог оца Зденка, у БиХ није било заинтересованих за било какву подршку, па је Чилић своју тениску срећу потражио под другом заставом.

„Ја не оптужујем нити критикујем било кога, али то је такво време било. Људи из тениса, људи који су овде били заљубљеници у тенис су хтели. Ми смо заиста организовали овде и турнире, дружења, то је било фантастично. Међутим, није било службене подршке на нивоу државе“, рекао је Зденко Чилић.

Он је такође додао да велику захвалност дугује Мариновом тренеру Горану Иванишевићу који је након УС опена рекао да Чилић може да освоји још Грен слемова. Марин овога пута није стигао да посети Међугорје као што то обично чини после великих победа јер има обавезе са Дејвис куп селекцијом Хрватске.

Горан Иванишевић, тренер Марина Чилића, рекао је да шампион УС опена може да освоји још Грен слемова.

Чилић је тријумфом против Нишикорија у понедељак постао први Хрват од Иванишевића 2001. који је освојио Грен слем.

Чилић је одиграо бриљантно завршницу турнира пошто је добио последњих десет сетова.

„Он може да освоји још Грен слемова. Ово је невероватно. Веома сам поносан на њега, да је успео да игра на тај начин у финалу“, рекао је Иванишевић.

Чилић је до титуле дошао као 16. тенисер света и постао је најслабије рангирани победник на Грен слему од Гастона Гаудија који је 2004. био 44. на свету када је освојио Ролан Гарос.

„Већ након неколико првих гемова на терену је постојао само један тенисер – Марин Чилић. Нишикори није могао да се избори са њим. Последњих 10 сетова су најбољих 10 сетова у његовом животу“, додао је Иванишевић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

10.09.2014 15:45

Шта да се каже на то?

ОДГОВОРИТЕ