Папе: Играчи скроз подбацили!

Селектор БиХ Сафет Сушић рекао је након шокантног пораза од Кипра у Зеници да су играчи подбацили и бежали од лопте током меча.

Фудбал 10.09.2014 | 15:53
Папе: Играчи скроз подбацили!

БиХ је квалификације за ЕУРО 2016. почела поразом 2:1 од селекције која је у овом веку на гостовањима побеђивала само Малту, Фарска Острва и Сан Марино.

"Немам оправдање за овај пораз. Једини разлог је што су наши играчи подбацили. Упозоравао сам их. Имао сам осећај да се почео страх увлачити међу играче. На крају ми се чинило да су поједини играчи молили Бога да не добију лопту", рекао је Сушић.

БиХ је повела већ у шестом минуту голом Ибишевића, али су гости без конкретне игре успели да изједначе до полувремена. У наставку се потпуно распала игра домаћина, Кипар користи грешку одбране за преокрет, да би у финишу меча Миралем Пјанић промашио пенал за изједначење.

"Питао сам га жели ли да шутира. Пенал може свако да промаши. Промашио га је и Марадона у четвртфиналу Светског првенства. Нисмо заслужили да победимо. Можда смо заслужили бод, али победу сигурно нисмо", додао је Папе.

Иако је био критичан према играчима, Сушић је ипак преузео одговорност за пораз.

"Ја сам ипак спреман за критику, може свако да напише шта хоће. Ја могу да знам како Кипар нисмо потценили као никада никога до сада. Ја сам први одговоран, да сам саставио другачију екипу можда би другачије било. Пјанић је други играч у Роми који шутира пенал и рекао ми је да жели и сад да шутира, али нема играча који не промаши", рекао је Сушић.

Након историјског успеха и пласмана на Светско првенство овај пораз је било болно приземљење за БиХ, а навијачи се плаше да би могао да уследи хаос у тиму.

"За сада се у свлачионици ништа не дешава, вероватно ћу им на вечери рећи пар речи, али сада кукати, нападати некога, то не води ничему. Ово је млада екипа и не могу да кажем да нисмо хтели, можда је било велико психолошко оптерећење над играчима, али морамо се окренути утакмицама у октобру и ако је могуће победити Велс и урадити нешто у Белгији", закључио је Сушић.

Коментари / 0

Оставите коментар