ЕП - квал.: Италија моћна, Чеси добили Лале!

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине поражена је на свом терену од Кипра са 2:1 у групи Б квалификација за Европско првенство, док је Италија на гостовању била боља од Норвешке са 2:0. Највеће изненађење десило се у Чешкој где су Холанђани поражени са 2:1 голом у последњем минуту меча.

Фудбал 10.09.2014 | 00:00
ЕП - квал.: Италија моћна, Чеси добили Лале!

Чинило се да Босна и Херцеговина има све у својим рукама да у групи Б узме прве бодове после поготка Ведада Ибишевића на асиснтецију Вршајевића, али у последњем минуту полувремена Кристофи донео изједначење Кипру. Исти играч је Кипрани обезбедио победу у 73. минуту, тако да ће Един Џеко и саиграчи морати да траже цео плен већ у наредној утакмици.

У истој групи Велс је славио против Андоре са 2:1, али није било све тако глатко за победника. Лима је у шестом минуту погодио мрежу Велшана и тотално изненадио госта који је морао касније да јури предност, али је играч Реал Мадрида Герет Бејл у 22. и 81. минуту донео преокрет и три бода.

Италијани су остварили победу у Норвешкој, а први гол дело је Симонеа Зазе који је добро реаговао на центаршут Де Шиља, али вођство "азура" делом иде на душу голмана Ниланда. Победу је закуцао штопер Ленардо Бонући у 62. минуту, тако да је селектор Антонио Конте имао чему да се радује.

За разлику од Контеа, Гус Хидинк и није имао разлога за радост, пошто је Холандија поражена од Чешке, и то на какав начин. Дочкал је у 22. минуту из волеја од стативе подигао своју земљу на ноге, али у 55. минуту Де Вриј је на центаршут Блинда са леве стране оставио Чеха у раскораку и главом погодио мрежу.

Шлагер вечери била је реакција дефанзивца "лала" Јанмата који је главом у првом минуту надокнаде покушао да врати лопту голману Силесену, али је она погодила стативу и одбила се директно на ногу Пилара који није имао опцију промашаја, па су Чеси тако изненадно славили и обрукали Холанђане који нису створили неке опасне прилике, ако се не рачуна сам погодак.

Исланд је головима Бодварсона у 18, Сигурдсона у 76. и Сигторсона у 77. минуту показао Турској и свету (3:0) да ће и у квалификацијама за Европско првенство покушати да направе нешто, док су се Хрвати мучили са Малтом до другог полувремена, али су Модрић у 46. и Крамарић у 81. минуту решили утакмицу (2:0).

Бугари су у Азербејждану повели преко Мицанског у 14. минуту и 1:0 је био резултат на половремену. Чинило се да домаћин једноставно не може ништа да учини по питању промене стања на терену, али је ипак дошао до изједначења преко Назарова који је са 25 метара погодио леви ћошак Стојанова.

Ипак, играч који је ушао у 83. минуту Христов само четири минута касније је одлично реаговао на центаршут Неделева и главом погодио за победу Бугара.

Казахстан је имао иницијативу на свом терену против Летоније, више удараца и корнера (10:4 у ударцима и 9:1 у корнерима), али није успео да постигне гол, тако да је остало 0:0 на крају.

Квалификације за Европско првенство:
Азербејџан - Бугарска 1:2 (0:1)
(Назаров 54 - Мицански 13, Христов 87)
Казахстан - Летонија 0:0
Андора - Велс 2:1 (1:1)
(Лима 6пен - Бејл 22, 81)
Босна и Херцеговина - Кипар 1:2 (1:1)
(Ибишевић 6 - Кристофи 45, 73)
Хрватска - Малта 2:0 (0:0)
(Модрић 46, Крамарић 81)
Чешка - Холандија 2:1 (1:0)
(Дочкал 22, Пилар 90+1 - Де Вриј 55)
Исланд - Турска 3:0 (1:0)
(Бодварсон 18, Сигурдсон 76, Сигторсон 77)
Норвешка - Италија 0:2 (0:1)
(Заза 16, Бонући 62)

Коментари / 0

Оставите коментар