СП: Литванци први до полуфинала!

Кошаркашка репрезентација Литваније први је полуфиналиста Светског првенства у Шпанији, пошто је у Барселону победила Турску са 73:61.

Кошарка 09.09.2014 | 22:30
СП: Литванци први до полуфинала!

Литванци ће се за полуфинале борити са бољим из дуела Сједињених Држава и Словеније, које се састају од 21 час, такође у престоници Шпаније.

Преостали четвртфинални дуели на програму су у среду. Од 16 часова играју Србија и Бразил, а од 22 часа Шпанија и Француска.

Литванци су до победе над Турском дошли захваљујући сјајној последњој четвртини, до које су се обе екипе смењивале у вођству.

Најбољи у победи Литваније био је Даријуш Лавринович са 19 поена, Поцијус је додао 13, а Валанчунас 12, уз 13 скокова.

На другој страни, Гонлум је имао 13 поена и девет скокова, Арслан је додао 12 поена, а Ашик 11, као и десет скокова.

После почетног вођства Литваније, Турци су преузели контролу на терену. Све време су одржавали предност, која је у једном тренутку износила и осам поена (14:6). Литванци су покушали су да се врате, али су на први одмор отишли са пет поена заостатка (18:13).

Очекивано, Литванци су се пробудили у другој четвртини и успели да преокрену резултат. Селекција Турске је контролисала резултат до 14. минута утакмице (23:19), када су Литванци направили серију 7:1 и повели 26:24. Од тада је Литванија успевала да одоли нападима Турака и после 20 минута је имала предност 33:28.

Најбољи код Литванаца у првих 20 минута био је Даријуш Лавринович са девет поена, колико је код Турака постигао Емир Прелџић.

У наставку је уследила велика борба, Турци су у неколико наврата успели да се врате у вођство, али су на крају четвртине Литванци имали плус три (47:44). Иако је то наговештавало да би до краја утакмице могло да буде неизвесно, Литванци нису ништа препустили случају. Заиграли су знатно боље, контролисали су игру и у једном тренутку имали и 13 поена предности (64:51). Турци су у последњих неколико минута покушали да се врате, међутим, Литванци су задржали двоцифрену предност и заслужено славили.

Коментари / 0

Оставите коментар