Сале: Можемо у полуфинале!

Желимо да одиграмо добро и забележимо још једну победу. Имамо право да верујемо у то. Ова екипа је показала како се то ради и има велико заједништво, каже Александар Ђорђевић.

Кошарка 09.09.2014 | 20:00
Сале: Можемо у полуфинале!

Кошаркаши Србије играју сутра у Мадриду против селекције Бразила меч четвртфинала Светског првенства, а селектор Александар Ђорђевић истакао је да је највећи квалитет његовог тима заједништво и жеља за успехом.

После променљивих партија у првој фази такмичења, Ђорђевићеви изабраници су "прегазили" Грчку у осмини финала и најавили да имају велике амбиције које чак укључују и борбу за медаље у Шпанији.

"Желимо да одиграмо добро и забележимо још једну победу. Имамо право да верујемо у то. Ова екипа је показала како се то ради и има велико заједништво. Не мора свако да пружи највише, већ свако да покаже најмање могуће потребно за полуфинале", рекао је Ђорђевић извештачима српских медија у Мадриду.

Србија и Бразил су већ играли у првој фази такмичења и "кариоке" су у тој утакмици славиле са 81:73.

Ђорђевић је истакао да Србија поштује сваког ривала, али да га се не плаши. Он је навео и да је Бразил веома квалитетна селекција са добрим тренером Рубеном Мањаном.

"Очекујем да ће сутрашња утакмица бити другачија у односу на прву фазу. Важно је да им физички одговоримо, да зауставимо центре и не дозволимо да нас изненаде, као што је то био случај са Маркињосом у првом мечу", навео је селектор Србије.

Уколико се пласира у полуфинале, селекција Србије поновиће резултат од пре четири године са шампионата у Турској.

Сутрашњи четвртфинални дуел Србије и Бразила игра се од 18 сати у Мадриду.

Победник меча Србија - Бразил у полуфиналу СП играће против бољег из дуела Шпанија - Француска.

Коментари / 0

Оставите коментар