Упозорење због предстојећих падавина

Републичка управа Цивилне заштите доставила је данас градоначелницима и начелницима локалних заједница упозорење на предстојеће падавине, уз обавезу да предузму све потребне мјере које произилазе из Плана одбране од поплава у Републици Српској у 2014. години.

Република Српска 09.09.2014 | 20:18
Упозорење због предстојећих падавина

Повећана опасност од предстојећих падавина очекује се за градове Приједор и Бијељина, те општине Нови Град, Костајница, Козарска Дубица и Брод, наводе из Републичке управе Цивилне заштите.

Из Управе подсјећају градоначелнике и начелнике на обавезу провођења закона и подзаконских аката који уређују питања заштите од поплава и области заштите и спасавања уопште, како би предстојеће падавине дочекали што спремније и са што мање штетних посљедица по грађане и имовину.

Према прогнозама Републичког хидрометеоролошког завода, од сутра до 13. септембра очекују се обилније кишне падавине.

У западним подручјима Републике Српске очекује се око 80, а понегдје је могуће и 100 литара кише по метру квадратном, док се у јужним крајевима очекује око 150 литара.

Обилније падавине очекују се и у горским предјелима Хрватске, што ће довести до пораста водостаја.

У саопштењу се подсјећа да је данас у Бањалуци одржан оперативни састанак субјеката од значаја за заштиту од поплава на којем је сагледана процјена тренутног стања у области заштите од поплава и дефинисане мјере које је потребно предузети.

Састанку су присуствовали вршилац дужности директора Републичке управе Цивилне заштите Весељко Елез са сарадницима, представници МУП-а, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Републичког хидрометеоролошког завода, Јавне установе "Воде Републике Српске" и Републичке управе за инспекцијске послове.

На састанку су били и представници Хидроелектране "Бочац", руководиоци одсјека цивилне заштите Бањалука и Приједор, Службе цивилне заштите општине Козарска Дубица, Ронилачког клуба "Бук" и Рафтинг клуба "Кањон" из Бањалуке.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

модрица

09.09.2014 18:40

ХАПСИТЕ АНДЈЕЛИЦА И МИНИСТРА МИРЈАНИЦА ЈЕР ОНИ ДАЈУ ОДОБРЕЊА СЉУНКАРИМА ДА ВАДЕ СЉУНАК, А НАКНАДУ ЊИМА У ДЗЕП. ПРИЈЕ РАТА НИКАД БАГЕР НИЈЕ СМИО УЦИ У КОРИТО ВЕЦ САМО СА САЈЛАСИМА СА ОБАЛЕ СЕ ПРОДУБЉИВАЛО КОРИТО АЛИ ОВИ СУ ГЛАВНИ КРИВЦИ ПОТОПА ПРОСЛОГ А И БУДУЦЕГ. УСТАЈ ОПОЗИЦИЈО

ОДГОВОРИТЕ